Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


„Van Gogh", semnat Adrian Ghenie, adjudecat contra sumei de 65.000 de euro la casa Lavacow

Postat la: 15.11.2017 - 08:11 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„Going East", licitaţia de artă postbelică şi contemporană a casei de licitaţii online, Lavacow, a atins un nou record de aproape 350.000 de euro în seara de 7 noiembrie.

Un record important a constat în numărul de paşi de licitare la lucrarea Getei Brătescu ("Vestigiu", 15.000 de euro), adjudecată în 41 de paşi şi la lucrarea lui Adrian Ghenie - "Van Gogh", 65.000 de euro, care s-a adjudecat după 27 de paşi. A devenit astfel cea mai bună licitaţie online de la înfiinţarea pieţei româneşti de artă şi cea mai bună licitaţie de artă contemporană din sezonul 2017 - 2018, o dovadă a faptului că vânzările online reprezintă o modalitate excelentă de a obţine acces la pieţele care până acum nu puteau fi accesate.

Printre recordurile de autor înregistrate se numără "Peisaj Suprarealist", de Andrei Cădere, vândut cu 26.000 de euro, şi "Os", de Napoleon Tiron, cu 3.200 de euro. „The Fear (Spaime)", de Corneliu Baba, a fost adjudecat contra sumei de 50.000 de euro, ca şi „Poissons Cardinaux (Peşti Cardinali)", de Ion Ţuculescu. Casa de licitaţii online Lavacow este activă pe piaţa românească de peste trei ani, fiind specializată pe artă postbelică şi contemporană.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE