Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Tyrus Wong, "tatal" lui Bambi, a murit la 106 ani

Postat la: 02.01.2017 - 14:01 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Artistul care a inspirat realizarea unuia din cele mai faimoase personaje de animație ale universului Walt Disney, Bambi, a murit la vârsta de 106 ani.

Desenatorul cu origini chineze Tyrus Wong, care a fost regizorul de creație pentru filmul clasic „Bambi" (1942), a murit săptămâna trecută în locuința sa din Los Angeles, înconjurat de membrii familiei sale, potrivit unui comunicat al Walt Disney Family Museum citat de UPI. „Artist legendar al universului Disney, Tyrus Wong a fost înzestrat cu darul evocării sentimentelor incredibile cu ajutorul creațiilor simple și natural", conform comunicatului emis de Walt Disney Family Museum.

„Bambi" a fost un succes uriaș al box-office-ului, reușind încasări de 250 de milioane de dolari raportate la un buget de producție de numai 1 milion de dolari. Succesul a fost dovedit și de numeroasele ecranizări ale acestei povești în deceniile care au urmat lansării filmului original. „Munca depusă de Wong pentru acest film de animație este revoluționară", indică muzeul în același comunicat, menționând că artistul a lucrat numai 3 ani pentru Disney (1938-1941) și a părăsit compania înainte de lansarea oficială a filmului. Wong a lucrat apoi pentru Warner Bros.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE