Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Afacere de familie la Transporturi: Contract cu dedicație pentru „băieții deștepți" de la calea ferată

Postat la: 30.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Una din firmele abonate la tot ce înseamnă contrate oferite de CFR va înlocui traversele la liniile de circulaţie din Portul Constanţa. Societatea este condusă de foşti directori din cadrul CFR şi câştigă câte un contract la câteva luni, situaţie în care se poate lăuda, an de an, cu profituri impresionante.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA condusa de catre controversatul Marius Chiper (omul impus peste rand de fostul ministru al Transporturilor Dan Costescu), a oferit pe 22.11.2016 un contract pentru înlocuirea traverselor de pe liniile de circulaţie şi garare din staţia Constanţa Port Mol V. Firma câştigătoare este Romfer Construct SA din Chiajna, care va primi pentru serviciile sale 598.000 lei, fără TVA, adica circa 132.000 de euro,în condiţiile în care valoarea estimată iniţial a lucrărilor era de 773.280,59 lei. Romfer Construct are un lung istoric al contractelor primite de la CFR si are ca domeniu de activitate lucrări de construcţie a căilor ferate, a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 14.234.821 lei şi un profit net de 1.593.033 lei, cu 82 de angajaţi.

Nu mai departe de iunie 2016, firma primea peste 3,2 milioane lei, pentru lucrări de reabilitare a căilor ferate din Constanţa, pe baza unui contract adjudecat alături Euro Construct SA, o altă abonată veşnică la banii CFR. Romfer Construct SA este deţinută, printre alţii, de Liviu Sărămăţ (nume aflat pe lista beneficiarilor de despăgubiri bizare acordate de ANRP, cu numeroase contracte cu statul la activ), Gheorghe Ciuvăţ, un important sponsor al defunctei USL, Raluca Mănăilă (fiica lui Gavrilă Mănăilă, fost director CFR Călători) şi Sorin Gavrilescu (fost director tehnic la CFR Călători, cercetat, alături de colegul Mănăilă în celebrul dosar Necolaiciuc).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE