Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Autoritatile pastreaza secret iminenta unui cutremur colosal, cu daune inspaimântatoare si cu zeci de mii de victime

Postat la: 02.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dupa ce profesorul Gheorghe Marmureanu a avertizat populatia, prin intermediul presei, ca urmeaza un mare cutremur, de mare adancime, in zona Vrancea, au aparut mai multe informatii conform carora si ISU se pregateste intens, discret, pentru un cataclism de proportii. Seria de cutremure dese din ultima vreme arata ca va urma un seism de mare adancime, care nu are legatura cu energia acumulata la suprafata.

Si din surse ale SRI apar tot soiul de zvonuri, conform carora populatia nu trebuie panicata, desi se presupune ca va fi vorba de mii, daca nu chiar zeci de mii de morti, iar claririle se vor prabusi cu miile, nu numai cele cu "bulina" ci si cele facute fara autorizatii, fara calcule de rezistenta, extinderi de domenii, suprapuneri de etaje peste structuri care nu au fost consolidate etc. La nivelul SRI se spune ca numai in Bucuresti ar fi vorba despre aproximativ 2.000 de cladiri. Este vorba si despre cele facute de diversi dezvoltatori imobiliari care, din lacomie, n-au respectat proiectul, au pus structuri de fier mai subtiri, au turnat betoane inferioare.

Si la nivelul Primariei Capitalei domneste aceeasi secretomanie, desi s-a aflat oficial ca s-au achizitionat peste 50.000 de saci speciali pentru colectarea cadavrelor in caz de situatii de urgenta, s-au luat peste 100.000 de paturi pliante speciale si cateva zeci de corturi uriase pentru sinistrati, cu tot cu structuri, inclusiv de incalzire pe motorina (de la chinezi), in plus ISU si SRI s-au dotat cu caini antrenati special pentru cutremure, pentru cautarea supravietuitorilor sub daramaturi. De mai bine de cinci ani s-a dezvoltat o canisa speciala, antrenata de SRI, care a provenit din importul a doua exemplare de ciobanesc belgian (malinois), special antrenate, pe care s-au platit aproximativ 10.000 de euro (per exemplar).

In plus de toate acestea, la televiziune se propaga clipuri despre cutremure si despre cum sa se puna oamenii la adapost in astfel de situatii, in scoli se fac exercitii pentru cutremure cu scolarii, la nivelul liceelor se dau informatii despre cum trebuie sa se comporte elevii si unde sa se adaposteasca in caz de seism. Toate acestea arata ca autoritatile stiu despre imineta unui cutremur catasrofal, dar pastreaza discretie ca sa nu starneasca panica. Si de data asta nu mai e vorba despre adepti ai teoriei conspiratiei care spun ca rusii si americanii provaca seisme cu aparaturi sofisticate de tip HAARP.

Statistica arată că într-un secol se produc două cutremure de magnitudine mai mare de 7. Prin urmare specialiştii în seismoligie se aşteaptă ca în perioada următoare să aibă loc un cutremur cu o magnitudine foarte mare şi la noi în România. Cutremurele mici produse în ultimele luni în România le-au dat mereu de gândit oamenilor, însă se pare că pericolul cel mare nu a trecut. Se pare că țara noastră nu va scăpa de un seism de mare magnitudine în perioada următoare.

"Ăsta care va fi va fi mult mai adânc. Va afecta mai puţin partea dinspre Bucureşti pot să va spun sigur, pentru că în 1940 a fost cutremur adânc 150 de km a avut o distribuţie a energiei către nord-est, iar în Bucureşti a căzut acel bloc Carta şi au mai fost câteva case mici care au încurcat-o, care au căzut, dar blocul carton a fost o proiectare nenorocită pentru că au greşit şi ca proiectare şi ca execuţie. Moldova este o zona care este afectată puternic. Ea şi la 77 a fost afectată, dar mai puţin decât Muntenia. Transilvania nu are nicio problemă, nu a avut treabă cu cutremurele româneşti", a declarat profesorul Mărmureanu.

Seismologul a dat și câteva detalii despre cum ne putem proteja în caz de cutremur și care este perioada care ne poate salva chiar viața: "În momentul în care un om simte în casa lui o mişcare pe verticală puternică, urmează în următoarele maximum 15 secunde mişcarea pe orizontală care este cea mai puternică pentru că de fapt este acelaşi cutremur, doar că sunt alte unde sunt unde care sunt pe orizontală. Trebuie să ştie populaţia că are timp între momentele astea să îşi găsească un loc în casă".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE