Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Desființați entițățile ilegale ale SRI: Structura 3, etajul, filajul și șantajul!

Postat la: 18.02.2017 - 11:04 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Așa cum ne-au obișnuit televiziunile independente, discuțiile referitoare la defectele sistemului de apărare națională se rezumă în general la persoane, analiștii evitând implicarea instituțiilor responsabile. Zilele acestea se speculează faptul că, președintele Klaus Iohannis ar fi cedat șantajului (niscai informații compromițătoare găsite în arhive) și l-ar fi menținut pe demisionatul Florian Coldea la frâiele SRI.

Dacă este adevărat, înseamnă că mult țrâmbițata reformă în cadrul Serviciul Român de Informații a fost ratată. În realitate, sub bagheta fostului prim-adjunct Florian Coldea, timp de un deceniu nu s-a produs decât o rotație a cadrelor, ofițerii fostei Securități comuniste fiind înlocuiți (mai ales cei cu funcții importante) cu persoane obediente, de încredere pentru care "ordinul nu se discută, se execută". Generalul Ion Voinescu - adjunct al directorului SRI pe probleme de logistică; generalul Sorin Gabriel Cozma - șeful Inspectoratului pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului; generalul Elena Istode - șeful Departamentului Securității Economice, mai cunoscută în presă ca Anaconda; generalul Emilia Cristina Posastiuc - șefa Centrului pentru Surse Deschise (Centrul de Monitorizare Media) sunt numai câțiva dintre preferații generalului Coldea. Gestionari ai unor entități excedentare cadrului legal, apostolii lui Sămădăului de la Târnova s-au trezit protagoniști în scandaluri răsunătoare ce nu mai putut fi ascunse în spatele protestelor din Piața Victoriei.

Zvonul că fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, autodemis de la conducerea instituției, nu ar fi fost îndepărtat, ci relocat la secret în aceeași instituție redeschide Cutia Pandorei. Vă reamintim că, în 2007, generalul Florian Coldea era prins cu ocaua mică, după ce întocmise note scrise pentru compromiterea, unor judecători de la Curtea Constituțională. Era vorba despre Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu și Ion Predescu, luați în colimator de SRI pentru că acordaseră aviz favorabil cererii de suspendare a fostului președinte Traian Băsescu. Presa centrală a semnalat în ultimii 10 ani, numeroase operațiuni de monitorizare și demonizare a adversarilor politici, nimic altceva decât acțiuni de poliție politică realizate de SRI prin interceptări ilegale de convorbiri telefonice sau ambientale, filaj, verificarea afacerilor și a partenerilor de afaceri, monitorizarea conexiunilor cu politicieni, afaceriști sau jurnaliști. Din păcate, dezbaterea publică despre protocoalele secrete folosite de instituțiile de forță pentru hăituirea anumitor persoane ocolește analiza metodelor, procedurilor, structurilor, ordinelor interne folosite fără niciun fel de control parlamentar sau, aflăm mai nou, neaprobate de CSAT.

Anaconda 2 gestiona poliția politică

În anul 2012, Cotidianul.ro publica o scrisoare primită la redacție care dezvăluia că angajații UM 0289 din cadrul SRI erau forțați să realizeze materiale de presă cu caracter tendențios și compromițător despre adversarii politici ai fostului președinte Traian Băsescu. Ordinele ilegale erau puse în practică cu ajutorul generalului Emilia-Cristina Posastiuc, un fel de Anaconda 2 în SRI, comandantul Centrului pentru Surse Deschise care poartă indicativul UM 0289. Trei ani mai târziu, în 5 februarie 2015, într-un interviu publicat de ziarul Bursa, fostul senator Valer Marian dezvăluia că Florian Coldea a emis ordin ilegal privind monitorizarea tuturor politicienilor importanţi, operaţiuni efectuate de Structura 3 din cadrul aceleiași unități. "... ofiţeri SRI care mi-au relatat că acesta a emis un ordin ilegal privind monitorizarea tuturor politicienilor importanţi (membrii Guvernului, parlamentarii, primarii, preşedinţii de consilii judeţene) şi că operaţiuni în acest sens au fost efectuate de o anumită structură a SRI, respectiv de Structura 3 din UM 0289.", spunea Valer Marian.

Entitate excedentară cadrului legal

Confirmarea celor susmenționate a venit recent printr-un document oficial emis de instanțele de judecată de la Prahova. În dosarul nr. 361/42/2014, un fost angajat al SRI Ploiești, detașat la UM 0289 Structura 3, cere instanței Curții de Apel Ploiești nici mai mult nici mai puțin decât obligarea Serviciului Român de Informații să desființeze Structura 3 din cadrul U.M. 0289 București. Mai mult, fostul angajat descrie pericolele la care sunt expuși lucrătorii unității, datorită echipamentelor și radiațiilor la care sunt expuși. Rămâne de văzut prin ce fel de ordin a fost creată Structura 3, cu știința și avizul cui. Curioșii pot lectura întregul document atașat acestui articol în format pdf. Pentru eventuale verificări, Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, poate căuta în arhiva Oficiului Național al Registrului Comerțului, date despre firma Casa de Ajutor Reciproc de pe lângă U.M. 0289 sectorul 2.

Eduard Ovidiu Ohanesian

"Sentința nr. 6/2015
pronunțată de Curtea de Apel Ploiești la data de 19-01-2015
în dosarul nr. 361/42/2014

ROMÂNIA
CURTEA DE APEL PLOIEȘTI
SECȚIA A II - A CIVILĂ, DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ȘI FISCAL
DOSAR NR._

SENTINȚA NR. 6

Ședința publică din data de 19 ianuarie 2015
Președinte - D. F.
Grefier - C. M. F.

Pe rol fiind pronunțarea acțiunii formulată de reclamantul D. D., domiciliat în P., ., .. 13, Cod poștal_, J.Prahova, în contradictoriu cu pârâții S. R. DE INFORMAȚII, cu sediul în București, ., nr.24-26, sector 2, U.M 0289 BUCUREȘTI reprezentată de S.R.I., cu sediul în București, ., nr.24-26, sector 2 și U.M. 0735 PLOIEȘTI, cu sediul în Ploiești, ., J. Prahova.
Dezbaterile și susținerile părților au avut loc în ședința publică din data de 12 ianuarie 2015, fiindconsemnate în încheierea de ședință de la acea dată care face parte integrantă din prezenta, când, instanța, pentru a da posibilitate reclamantului D. D., să depună concluzii scrise, în conformitate cu prevederile art.396 noul Cod procedură civilă, a amânat pronunțarea la 19 ianuarie 2015, dată la care a pronunțat următoarea hotărâre.

CURTEA

Deliberând asupra acțiunii de față, reține următoarele:
Prin cererea înregistrată pe rolul Curții de Apel Ploiești - Secția aII-a Civilă, de contencios Administrativ și Fiscal, reclamantul D. D., în contradictoriu cu pârâții S. R. de Informații, U.M 0289 București reprezentată de S.R.I. și U.M. 0735 Ploiești, a solicitat instanței:
(i)-Să oblige S.R.I. să desființeze Structura 3 din cadrul U.M. 0289 București (aparținând S.R.I.), ca urmare a faptului că activitățile profesionale desfășurate de respectiva entitate sunt excedentare cadrului legal, și să mute personalul acesteia către alte structuri ale S.R.I. în conformitate cu pregătirea și competențele profesionale. [...] "

VEZI DATE DESPRE STRUCTURA 3 AICI.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

 • Google aduce un omagiu printr-un Doodle nou: Nava spatiala Cassini ajunge intre planeta Saturn si inelele sale (foto+video)

  Google a creat un nou Doodle, în care avertizează planeta Saturn: Saturn, pregătește-te! Astăzi, nava spațiala Cassini începe o serie de întâlniri între Saturn și inelele tale” Prin Doodle-ul creat de Nate Swinehart, Google spune că ”Pătrunzând ...

 • Președintele Erdogan, despre relațiile Turciei cu Europa și SUA (interviu Reuters)

  Turcia nu va permite stabilirea unei baze a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului, a declarat marți președintele Recep Tayyip Erdogan într-un interviu acordat agenției Reuters, după ce aviația turcă a lovit poziții ale luptătorilor kurzi din Irak și Siria.

 • Dezastru pe piata media: Televiziunea controlata de un fost deputat se DESFIINTEAZA

  Dezastru pe piaţa media autohtonă. O televiziune controlată de un fost deputat s-a închis. Este vorba despre postul local Wyl TV din Ploiești. Societatea Perfect Clever Solution SRL, care deține postul de televiziune Wyl TV, dar și postul de radio regional Wyl FM, a solicitat Consiliului Național al ...

 • Basescu trebuie sa se aștepte la noi lovituri devastatoare

  National:Parca pentru a confirma ca principiul vaselor comunicante este viabil si in viata, nu doar in stiinta, atacurile lui Traian Basescu impotriva „sistemului ticalosit” pe care tot el recunoaste ca l-a creat se inmultesc odata cu strangerea latului a noi dosare in jurul unor apropiati sau chiar ...

 • Cutremur in Romania. Unde a fost localizat epicentrul si ce magnitudine a avut

  Un seism cu magnitudinea 2.4, a avut loc, pe teritoriul României, la ora 20.05, conform datelor publicate, în urmă cu puțin timp, de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Conform sursei citate cutremurul a avut loc la ora 20.05, în județul B ...

 • Analistii CFA anticipeaza deprecierea leului si cresterea dobanzilor in urmatoarele 12 luni

  În luna martie, indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România – asociaţia analiştilor financiari certificaţi – a scăzut marginal faţă de luna anterioară, la valoarea de 56,8 puncte, fiind cu 0,1 puncte mai mic decât valoarea consemnată în exerciţiul anterior, a anunţat miercuri asociaţia.

 • Acum e OFICIAL: Cea mai tare veste pentru guvernul Sorin Grindeanu

  Execuția bugetului general consolidat pe primele trei luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un excedent de 1,52 miliarde lei, reprezentând 0,19% din PIB, informează Ministerul Finanțelor Publice (MFP).Comparativ, în trimestrul I din 2016, bugetul general consolidat a înregistrat un excedent de 3 mili ...

 • CANNES 2017: Will Smith, Paolo Sorrentino și Maren Aden, printre membrii juriului de anul acesta

  Actorul american Will Smith, regizorul italian Paolo Sorrentino, actrița franceză Agnes Jaoui și realizatoarea germană Maren Aden vor face parte din juriul celei de-a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes, relatează organizatorii citați de AFP.

 • UE va exclude serviciile financiare din acordul cu Regatul Unit (presa)

  Uniunea Europeană intenţionează să excludă sectorul serviciilor financiare din acordul financiar cu Regatul Unit, după Brexit, scrie marţi publicaţia online EUobserver, preluată de Xinhua. Potrivit aceste surse, noile linii directoare ale UE privind negocierile de retragere a Regatului Unit prevăd c ...

 • CELE MAI FRUMOASE ACTRITE PORNO DIN LUME IN 2017 – GALERIE FOTO

  A fi actrita porno nu mai este nimic iesit din comun, tot mai multe femei alegand sa joace in pelicule XXX. Motivele sunt diverse, dar cel mai adesea pentru ca este una dintre putinele meserii care le ofera placere, faima si bani multi in acelasi timp. Specialistii din aceasta industrie au facut un top cu cele mai frumoase actrite porno, din 2017. Peta Jensen (FOTO 1) S-a nascut pe 24 decembrie 1990 in Zephyrhills, Florida, America si este actrita de filme porno din anul 2014, dupa ce a fost descoperita de un cautator de talente in timp ce dansa in club. Pana sa intre in aceasta industrie a fost dansatoare de striptease. Lexi Belle (FOTO 2) A intrat in lumea filmelor ...

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

 • TOP CITITE
 • TOP COMENTATE