Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Firea se clatina! Clanul mafiot al ARCUB a anulat licitatia Albumului Centenarului dupa aparitia in ZIUANEWS a anchetei. Prezentam azi Algoritmul furtului din bani publici

Postat la: 20.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ieri, Ziuanews a publicat un articol devastator care o incrimina pe Gabriela Firea, sub al carei patronaj, ARCUB a publicat pe SEAP o licitatie cu dedicatie pentru editura RAO, in valoare de peste 45 de milioane de lei, aproximativ 10 milioane de euro, pentru tiparirea a 1000 de albume dedicate Centenarului Marii Uniri.

Albumele urmau a se distribui la Concertul de Caraciun, organizat tot de ARCUB. Asa cum am aratat in articolul de ieri, suma era fabuloasa si aducea aminte de acelasi tip de infractiune din scandalul albumului "Eterna si Fascinanta Romanie". Practic, 1000 de albume insotite de 1000 de DVD-uri ar fi costat 10.000 de euro perechea (DVD + album), ceea ce n-ar fi justificat nici daca DVD-ul era din aur masiv. In plus, a aparut evidenta acordare preferentiala catre RAO, publicarea solicitarii pe SEAP fiind facuta in 16.11.2018, iar la cateva ore a fost deja adjudecata de editura favorizata. Care editura urma sa predea marfa pana pe 6 decembrie 2018, adica album + DVD. Cum sa predea insa DVD-ul pe 6 decembrie cand concertul de Craciun are loc pe 25 decembrie, iar concertul urma sa fie filmat si inclus pe DVD. O asemenea facatura e batatoare la ochi.

Dupa publicarea articolului nostru, ARCUB a decis sa anuleze licitatia de pe SEAP si sa considere oferta RAO ca refuzata. Publicam mai jos de pe siteul SEAP decizia. Problema e ca e refuzata oferta RAO, dar licitatia ramane, caci a fost inscrisa in SEAP si criptata. Asadar, ARCUB refuza RAO, dar ramane cu solicitarea.

In mod normal, daca tot se invoca o eroare materiala, ar trebui retrasa de tot de pe SEAP si eventual republicata intr-o forma corecta. ARCUB, desi oficial n-a zis nimic, doreste sa invoce o eroare materiala, chipurile ca s-ar fi gresit cu "trei de zero". Intr-adevar, la editura RAO exista volumul lui Bogdan Bucur "Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri", care se afla la editia a doua, revazuta si adaugita si care costa pe site-ul RAO 119 lei. Cartea insa nu e conforma cu denumirea de pe SEAP - "Albumul Centenarului Marii Uniri".

De altfel, daca e sa ne uitam la ce a publicat pe SEAP Autoritatea contractanta, adica ARCUB, aceasta doreste 1000 de exemplare de "pachete" din "Albumul Centenarului Marii Uniri" + DVD. La finalul documentului care poate fi descarcat AICI, gasim ca ar fi vorba de 800 de exemplare din volumul "Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri", care ar fi la 57,14 lei si nu 119 lei cum apare pe site-ul editurii RAO. Ma rog sa zicem ca RAO il ofera la putin sub jumatate de pret, cu toate ca nu se justifica un adaos de 100% fata de tiparirea exemplarului, doar daca nu vorbim despre un "gunoi" literar, perimat, pe care nu-l cumpara nimeni fiind doar "maculatura". In acest caz, intr-adevar 800 de exemplare x 57,14 lei = 45.712,00 lei si s-ar putea invoca o eroare materiala cum ca - vezi Doamne! - cineva (vreo secretara ceva) ar fi gresit si ar fi aparut 45.712.000 lei in loc de 45.712 lei.

Problema e, dupa cum se vede, ca pretul e de 45.712,00 lei / unitatea de masura, care "unitate de masura" e definita la "bucata", care dupa cum se vede in ceea ce s-a publicat pe SEAP, se cer 1000 de bucati, adica 45.712,00 x 1000 = 45.712.000 lei (aprox. 10 milioane de euro). Asadar, dupa ce doreste ARCUB s-ar putea deduce ca un pachet pentru Concertul de Craciun, denumit in continuare "Album Centenarul Marii Uniri" e constituit din 800 de exemplare din volumul "Cartea de Aur a Centenarului", plus un DVD cu concertul de Craciun care s-a filmat deja, editat, masterizat etc. cu toate ca inca n-a avut loc (doar daca ARCUB n-a trimis cu masina timpului cameramani in viitor, caz in care Gabriela Firea ar trebui sa ia Premiul Nobel pentru Fizica Cuantica). Aici insa avem o alta problema pentru ca se cer 1000 de astfel de "pachete" adica 800.000 de exemplare din cartea lui Bogdan Bucur. Ceea ce nici Paulo Coelho n-a izbutit sa obtina in România. Plus ca unde sa distribui 800.000 de exemplare, care ar trebui si tiparite. Maculatura la greu!

Dupa cum se vede, asistam la un tun de 10 milioane de euro pe care ARCUB-ul Gabrielei Firea (unde a fost numita ca sefa o apropiata a clanului primarului Capitalei, in locul "celebrei" Mihaela Paun - care a fost ani de zile sluga "parandaratului" tuturor primarilor Bucurestiului si care a creat aceste algoritmuri ale furtisagurilor) l-a pus la cale. Daca apare vreun control se invoca eroarea materiala, o greseala "minora" de "trei zerouri" - numai ca am explicat mai devreme de ce nu poate fi vorba despre o astfel de eroare, ci e facuta cu buna stiinta. Daca nu se sesizeaza nimeni, atunci ARCUB vireaza catre editura RAO doar 45.712 lei, cum se vede din documentul de mai sus, primeste 800 de exemplare din "Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri" (n.n. - ce titlu comunist!) pe care le distibuie celor 800 de spectatori ai Concertului de Craciun. Restul de 45.712.000 - 45.712 = 45.666.288 lei sunt "evaporati", la dispozitia Clanului mafiot. Bineinteles ca si sefii RAO ar urma sa primeasca ceva in acest caz, cota pentru pentru "fidelizare" si cota pentru "mucles"! Cat despre bani, Dumnezeu cu Firea!

Nota Redactiei: Dintr-o eroare de documentare a aparut in textul de mai sus (si a fost corectat) ca Adrian Nastase ar fi avut o legatura cu scandalul legat de Albumul "Eterna si Fascinanta Romania". Ne cerem scuze public. Am facut cuvenita modificare, despre cum a fost cu albumul EFR face referire Adrian Nastase pe blogul sau AICI.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE