Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gabriela Firea nu se lasa! Dupa Afacerea "Albumul" a pus la cale Operatiunea "Revelion 2019". Un parandarat de 1,5 milioane de euro cu nume mari ale scenei

Postat la: 18.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gabriela Firea, primarul Capitalei, pregateste un jaf de proportii prin organizarea unui mega-spectacol pentru Revelionul 2019 in Piata Constitutiei. La fel ca si inaintasii sai, primari pentru care spectacolele au fost o importanta sursa de parandarat financiar, si Firea merge pe mana ARCUB, masina de drenat bani publici a Primariei Bucuresti.

Spectacolul din Piata Constitutiei va costa - conform tuturor informatiilor noastre stranse din showbizz - aproximativ 2.000.000 de euro. O suma fabuloasa. Aproximativ 1 milion de euro a fost alocat artistilor care vor canta de Revelion si aproximativ 1 milion de euro pentru zona tehnica: scena, aparatura de sunet, lumini, panouri LCD, corturi pentru culisele scenei, generatoare, artificii etc. Bineinteles ca actiunea se desfasoara "pe sest" cu mai putin de doua saptamani inainte de noaptea dintre ani. Nu s-a publicat nimic pe SEAP. Este un "mucles" total, desi toti artistii care au fost contactati de firmele de casa ale ARCUB se pregatesc intens. Fireste, dupa obiceiul ARCUB, se va anunta cu cateva zile inainte de Revelion, in zilele de 27 si 28 decembrie 2018 - din datele pe care le detinem - iar castigatorii vor fi desemnati direct dupa cateva ore, desi un astfel de proiect cere luni de zile de elaborare, de negocieri cu artistii, implicand multe variabile.

Ziuanews a aflat ca in datele stabilite, ARCUB va atribui partea artistica firmei de casa GLOBAL RECORDS, care va veni cu majoritatea cantaretilor pe care ii impresariaza si care in aceste zile ocupa sali de repetitii si studiouri pentru a-si pregati showurile. Firma este detinuta de numitul Stefan Lucian, un ins incult si grobian, manager al cantaretei Inna. Au mai aderat apoi Antonia, Carla's Dream etc. Pe langa GLOBAL mai sunt implicate doua firme mai mici, subcontractante, care vor aduce la randul lor 15-20% din numarul total al artistilor. O parte din aceste negocieri se poarta si cu Hahaha Production, a lui Smiley, la cerinta expresa a doamnei primar Firea. Pentru un procent cu mult mai mic se bate si Famous Production a lui Randi. Cu partea tehnica lucrurile sunt mai simple. Scena si celelate acareturi vor fi date direct, tot fara licitatie unei alte firma de casa - ARENA EVENTS - abonata la evenimentele organizate de Primaria Capitalei si patronata de un anume Corneliu Ladin, un soi de interlop vopsit in om de afaceri, venit in România pe ruta Ucraina-Moldova, binecunoscut in lumea comisioanelor din afaceri cu statul. Ladin este actionar si la Standard Vison. El a fost "cap de pod" in dosarul "Gala Bute", dar si in dosarul "2 Mai", in care a fost implicata Monica Iacob Ridzi, ambele dosare depinzand la acea vreme de Elena Udrea. Fireste, pentru "tehnic" e disimulat si contractul pentru artificii, care iese din sfera lui Ladin, si pentru care se prevede o suma exorbitanta de aproximativ 300.000 de euro (dupa unele surse chiar 500.000 de euro). Pentru acest contract au primit "invitatii" (deci nu se face nicio licitatie) trei firme, care trebuie sa prezinte documentatia de pe o zi pe alta, cu toate ca numai autorizatiile ar dura in mod normal 30 de zile.

Revelionul este deja clamat pe principalele siteuri media, pe siteul ARCUB, sunt anuntati si cantaretii, numai licitatia nu s-a facut si nici incredintare directa nu se poate la astfel de sume. Ca sa intelegeti dimensiunea jafului din bani publici, concertul AC/DC de la Bucuresti, care a adus 80.000 de spectatori platitori a costat 1,5 milioane de euro platiti de organizator pentru trupa. Pe locul al doilea a fost The Big Four, organizat de Marcel Avram, cu 1 milion de euro si a reunit Metallica, Anthrax, Slayer si Megadeth. Fireste, cei 40 de artisti anuntati pentru 40.000 de spectatori neplatitori costa cu mult mai putin. E-adevarat vedetele iau ofical 5-8000 de euro, 10-15 mari vedete romanesti, restul se multumesc cu maximum 1000. Vorbim, deci, de un maxim de 150.000 de euro cifre reale pentru artisti, restul pana la 1 milion de euro fiind comisioane si parandaraturi. Iar pentru scena, cu 40-50.000 de euro se face o scena de-a dreptul impresionanta. Dar sa dublam, treaca de la noi, mai mult de 100.000 de euro nici nu poate fi vorba, am intrebat specialisti in domeniu, cu tot cu sunet, cu lumini, cu LCD-uri, artificii, corturi pentru artisti, corturi pentru protocol. Apropos de protocol, acesta este aproximat la 15.000 de euro, din informatiile noastre (pentru cateva sandwichuri, fursecuri, sucuri si ape minerale, bașca o cafea calda la gura scenei). Protocolul este dat deja altei firme de maxima fidelitate, care se ocupa pentru edilii bucuresteni de astfel de șuste si care apartine - pe linie de nepot - unui consilier general asociat in matrapazlacuri cu un director din Primaria Capitalei.

Afacerea cu Revelionul 2019, organizata de ARCUB in subordinea Gabrielei Firea ne aduce aminte de un alt tun pe care l-au pus la cale spagarii din domeniu. Afacerea legata de Albumul Centenarului, despre care Ziuanews a relatat pe larg si care poate fi documentata AICI si AICI. Si dupa ce i-am prins si au zis ca e vorba doar de o eroare materiala, organizatorii din Primaria Gabrielei Firea n-au retras nici acum de pe SEAP manaria ordinara. La fel vom afla si despre acest revelion al spagii cum s-au dat banii, de catre cine si cui, in ce scop si mai ales, cui i s-au intors banii, o suma fabuloasa de peste 1,5 milioane de euro.

Vom reveni cu amanunte pe larg din showbizz. Sute de artisti valorosi sunt nemultumiti de Dictatura ARCUB si de manevrele Primariei Capitalei.

Anuntul oficial al PrimarieiCapitalei, remis Agerpres:

Revelion Centenar în Piaţa Constituţiei

Primăria Capitalei va organiza pe 31 decembrie, în Piaţa Constituţiei, "Revelionul Centenar", un show de peste şase ore, care marchează cei o sută de ani de la Marea Unire, a informat marţi, printr-un comunicat de presă, municipalitatea.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin Arcub - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

În ultima zi din an, începând cu ora 19,30, pe scena din Piaţa Constituţiei vor urca, printre alţii, Delia, Carla's Dreams, Smiley, The Motans, Antonia, Nicoleta Nucă, Mark Stan, Alex Calancea şi Lupii, Irina Rimes, Vescan, Noaptea Târziu, Dorian Popa, Vanotek & Lori.

Artiştilor români li se adaugă un invitat special, DJ-ul internaţional Andre Tanneberger, cunoscut cu numele de scenă ATB, care va mixa live. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Intrarea este liberă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE