Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Incredibil: Parcare privată pe platoul Bucegilor

Postat la: 27.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Turiştii care vor să ajungă cu maşina pe platoul Bucegi trebuie să achite o taxă de 10 lei pe zi pentru parcare şi asta nu administraţiei publice locale, ci unei interprinderi individuale administrată de un anume Florian Frăţilă. Un turist care a remarcat aceasta situatie ciudata a postat pe contul de Facebook mai multe fotografii cu „parcarea", dar şi un bilet care dovedeşte că nu este vorba deloc despre o glumă.

Trebuie precizat ca platoul Bucegi este o arie naturală protejată inclusa in Parcul Natural Bucegi,unitate cu personalitate juridică a Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. Zona munților Bucegi, despre care exista referiri din secolul al XV-lea, a fost propusă pentru protejare încă din anul 1936, datorită peisajelor inegalabile şi a diversității speciilor de plante şi animale specifice acestui masiv. Prin ordinul ministrului Mediului nr. 7/1990, a fost oficializat pentru prima dată ca Parc Naţional iar prin Legea 5/2000, i se conferă statutul de Parc Natural, ale cărui limite au fost stabilite prin H.G. 230/2003.

Parcul Natural Bucegi este situat în partea estică a Carpaților Meridionali şi cuprinde întreg Masivul Bucegi desfășurat sub forma unei potcoave cu deschidere sudică şi delimitat de abrupturi ce depășesc frecvent 1000 m. Parcul Natural Bucegi are o suprafața de 32 497 ha desfășurată pe teritoriul administrativ a 3 județe : Dâmbovița , Prahova , Braşov. Jumătate din aceasta suprafața este cuprinsa pe teritoriul județului Dâmbovița iar cealaltă jumătate este împărțita aproximativ egal între județele Prahova şi Brașov. Mai trebuie subliniat faptul ca incepand din 16 octombrie 2014, turiştii care vor dori să se plimbe prin Parcul Natural Bucegi vor trebui să plătească o taxă de 5 lei. Biletul trebuie achiziţionat de toate persoanele cu vârsta de peste 15 ani şi este valabil un an.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE