Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Raport de Control: Cum au jefuit Tismaneanu, Stanomir si Neamtu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc

Postat la: 26.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ziuanews a intrat in posesia unui raporta al Corpului de Control al premierului Victor Ponta referitor la situatia IICCMER. Raportul prezinta lista cheltuielilor efectuate cu incalcarea dispozitiilor legale de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc. O parte din acesti bani au ajuns si la Vladimir Tismaneanu:

1. Cheltuieli in suma totata de 33.500 de lei pentru editarea, tiparirea si distribuirea unui numar de patru carti, cu incalcarea procedurii operationale privind proiectele editoriale, respectiv fara aprobarea Comitetului director i a Consiliului Stiintific.

2. Cheltuieli in suma de 4500 de lei pentru efectuarea de catre o persoana fizica a serviciilor de corectare a unui manuscris in limba franceza reprezentand teza de doctorat al lui Raluca Grosescu, sustinuta la Paris. Manuscrisul era deja corectat. Plata a fost aprobata de presedintele Ioan Stanomir, fiind abuz in serviciu contra intereselor publice.

3. presedintele Stanomir a aprobat deplasari in strainatate la evenimente care nu au legatura cu activitatea curenta a institutului: Otoiu Damiana la Bruxelles la Reuniunea Internationala a Proprietatii Imobiliare si apoi la Budapesta la Conferinta Structuri Sociale in curs de constituire si Noua Antropologie (3000 de lei ambele deplasari decontate).

4. Presedintele Stanomir a aprobat deplasari in strainatate fara a tine cont de oportunitatea si necesiatea efectuarii acestora: Damiana Otoiu la Arhivele Institutului Hoover pentru solicitarea de informatii privind modalitatile si costurile copierii unor documente (5.600 lei); Bogdan Iacob, secretar stiintific, la Washington, pentru definitivarea unor proiecte IICCMER (4700 lei); Mihail Neamtu, director stiintific, in SUA la dezbaterea despre "Mineriade, violenta stradala si rezistenta civica" (5000 lei). De asemenea, nu au fost intocmit forme legal pentru alte 29 de deplasari, dinre care 9 vizeaza deplasari ale lui Mihail Neamtu in valoare de 35.500 de lei.

5. In perioada 1.03.2010 - 31.05.2012 au fost platite cheltuieli cu telefonia mobila in valoare de 183.230 de lei. Presedintelui Consiliului Stiintific Vladimir Tismaneanu, desi intre acesta si institut nu au existat raporturi juridice de munca si de serviciu, i-au fost decontate cheltuieli cu telefonia mobila in valoare de 43.155 de lei (in medie 1700 de lei/ luna). Fapta este un abuz in serviciu conra intereselor publice.

6. In perioada 2010-2011 s-a cheltuit suma de 105.000 de lei pentru organizara si desfasurarea sedintelor anuale ale Consiliului Stiintific fara a exita baza legala care sa permita efectuarea de cheltuieli de cazare, masa si transport, fapta fiind un abuz in serviciu contra intreselor publice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE