Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rise Project: Medicamentele decontate de statul român cu zeci de mii de euro ajung pe piaţa neagră din străinătate

Postat la: 17.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Statul român decontează medicamente care nu ajung niciodată la bolnavi, arată o investigaţie realizată de Rise Project, iar sortimentele existente costă mii de euro şi dispar de piaţa neagră.

Potrivit jurnaliştilor RP, în Bucureşti, există numeroase locuinţe cu frigidere pline de medicamente, iar locatarii nu sunt pacienți, ci traficanți. Ei sunt doar crima organizată din stradă, dar lanțul include bolnavi, doctori, farmaciști și producători.

Aceste practici contribuie direct la criza de citostatice sau de medicamente pentru HIV/SIDA. Rise Project a identificat traficanți, a aflat cum dispar medicamentele subvenționate de stat, cine pierde și cine câștigă.

Guvernul român plăteşte 1.000 de euro pentru tratamentele pacienţilor, însă medicamentele ajung la intermediari de pe piaţa neagră care le vând farmaciilor angro, iar de acolo ajung în străinătate, unde preţul lor se dublează.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE