Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












LISTA RUSINII. Senatorii PNL au tradat si au votat alături de cei de la PSD și UDMR pentru "Belina" lui Bădălau

Postat la: 08.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Plenul Senatului a adoptat, luni, cu 78 de voturi pentru, 18 împotrivă și o abținere, proiectul legislativ inițiat pe 18 decembrie 2017 de senatorul PSD de Constanța, Liviu Tit Brăiloiu, privind "transmiterea unor imobile din domeniul public al statului și din administrarea "Apelor Romane"- Direcția Apelor Argeș-Vedea, în domeniul public al județului Giurgiu și în administrarea Consiliului Județean Giurgiu".

Cei 78 de senatori au decis, prin procedură de urgență, călcând în picioare legislația românească, inclusiv Constituția, trecerea "Lacului de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur Zorile și Podișoru, pârâului Valea Ilfovăț și a barajului Grădinari", în vederea realizării unui proiect "Spațiu de pescuit și agrement", de la Administrația Națională "Apele Române" la Consiliul Județean Giurgiu, unde președinte este Marian Mina - zis "Scheletul" -, finul baronului PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău. Lacul de acumulare Grădinari este râvnit de mult timp de către Bădălău, iar prin votul de ieri s-a făcut un prim pas pentru îndeplinirea visului acestuia, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaților. Dintre cele 78 de voturi pentru, un număr de 13 voturi au provenit de la senatori PNL și 5 de la UDMR, care astfel, alături de PSD, au votat pentru trecerea proiectului, adică să aibă și Bădălău "o insulă Belina" a sa, dar în Giurgiu.

Disperarea lui Bădălău pentru a prelua controlul acestei zone are la bază o mulțime de ilegalități. În primul rând, nu este motivată în nici un fel procedura de urgență. În al doilea rând, Guvernul nu a avizat această inițiativă parlamentară, susținând ferm în plenul Senatului, prin ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, că "Lacul de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur Zorile și Podișoru, pârâului Valea Ilfovăț și a barajului Grădinari" nu pot trece de la Administrația Națională "Apele Române" la Consiliul Județean Giurgiu, pentru simplul fapt că se încalcă Constituția României și mai multe decizii ale Curții Constituționale. Consiliul Județean Giurgiu, condus de Marian Mina, n-a solicitat niciodată "transmiterea unor imobile din domeniul public al statului și din administrarea "Apelor Române"- Direcția Apelor Argeș-Vedea, în domeniul public al județului Giurgiu și în administrarea Consiliului Județean Giurgiu" iar finul lui Bădălău nici nu vrea să audă de așa ceva.

Mai mult, Comisia pentru mediu a Senatului a dat aviz negativ, iar cea pentru administrație publică și organizarea teritoriului a adoptat un raport de respingere. Mai trebuie precizat că, în prezent, luciul de apă din zonele menționate în proiectul inițiat de senatorul PSD de Constanța este concesionat către mai multe persoane fizice și juridice, iar contractele sunt în derulare, iar rezilierea lor implica foarte multi bani, de ordinul sutelor de mii de euro daune, bani de la stat.

Surprinzător, acest proiect legislativ care vizează mai multe acumulări de apă din județul Giurgiu a fost inițiat de către senatorul PSD de Constanța, Liviu Tit Brăiloiu. De ce? Pentru că baronul Nicolae Bădălău i-a promis lui Brăiloiu că îi va asigura un loc sigur de parlamentar la alegerile din 2020, în județul Giurgiu. Nu trebuie scăpat din vedere că liderul de grup al senatorilor PSD este Șerban Nicolae, cel despre care se spune că a fost șoferul fostului senator de Giurgiu, Cătălin Voicu. În plus, nepotul lui Voicu, George Cușă, cel care a preluat cunoscuta firmă de construcții Gecor de la familia Voicu, este nașul lui Bădălău jr. Este curios faptul că liderul PNL, Ludovic Orban, a fost informat cu mult timp înainte de votul de ieri că mai mulți liberali vor vota alături de PSD pentru proiectul lui Bădălău, dar n-a luat nicio măsură, în timp ce senatorii ALDE au părăsit sala în timpul votului.

Din informatiile Ziuanews, lui Brailoiu - cum spuneam - i-a promis Badalau un post de parlamentar la Giurgiu, iar, in tandem, lui Ludovic Orban se zice ca i-a făgăduit printr-un interpus ca-l vinde pe Liviu Dragnea "cu ceva tare de tot care ar duce la caderea lui"... Oricum, comentând, daca-i asa, Badalau joaca la doua capete, ca alte surse spun "ca e impacat, de fapt, cu Dragnea si ca el i-a promis sefului pescar ca-i pune la picioare si balta asta". Intresant insa votul, in fieful baronilor PSD, senatorii PNL au dansat si votat dupa cum au cantat acestia. Un exemplu, la Dâmbovita, la baronul Adrian Tutuianu, senatorii Caracota si Oprea de la PNL au fost pentru. Un alt lider de opinie PNL, Daniel Catalin Zamfir, sotul Oanei Stancu Zamfir de la Antena 3 a votat si el pentru Bădălău. Singura care s-a abtinut a fost Alina Gorghiu, dupa o discutie "in flacari" cu "nașul" Tăriceanu de la ALDE, in ciuda lui Orban.

Este de neimaginat o astfel de rusine pentru PNL, ca senatorii au tradat si au pactizat cu PSD, in ciuda tuturor ilegalitatilor, inclusiv incalcarea Constitutiei, pentru ca Niculae Bădălau sa-si atinga scopul. Ramane insa de vazut daca Badalau, autorul celebrei scrisori anti-Dragnea, de dinaintea Congresului extraordinar se va tine de cuvant, asa cum spun surse credibile, si va scoate Dosarul "Dragnea" pe masa, care ar conduce la caderea liderului PSD impreuna cu camarilla sa, caci toti baronii din sud sunt acum mai uniti ca sa impuna regulile jocului in PSD, mai ales ca au fost exclusi din marile afaceri cu statul, dar si in numirea de ministri - oameni de casa, cum ar fi Razvan Cuc la Transporturi, "valetul" lui Bădălau - asa cum erau in guvernarile Grindeanu si Tudose: si Tutuianu, si Stanescu, si Ciolacu, si Bădălau etc.

Si o ultima informatie, tot din sursele Ziuanews, daca vor reusi toate aceste manevre, sunt "pe teava" tunuri importante in zona Insulei Mari a Brailei, in cateva zone agricole din Dobrogea, in Lunca Dunarii, caci ambitia baronilor PSD intrece chiar si imaginatia lui Liviu Dragnea. Ar urma o ofensiva pe tot ce e productiv in zona lacurilor si terenurilor agricole din sud, chiar daca sunt detinute de Ioan Niculae, sau lasate de pe urma defunctului Culita Tarata, sau ce se poate lua in Delta Dunarii... Va incepe Operatiunea "Radem tot!" Baronii PSD vor lua tot ce a ramas de pe urma baronilor agriculturii, fie decedati, fie cu dosare penale, fie prin puscarii, cu un patrimoniu urias, numai bun de intrat pe mainile mafiei de partid si de stat - iata!, cu Parlamentul la picioare, cu Opozitia la picioare -, la care va fi nevoit, de data asta, sa adere si Liviu Dragnea, dar in sens invers!

LISTA RUSINII - Numele senatorilor PNL care au votat cu PSD Bădălău

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE