Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Teamul dalmațienilor care vor să preia controlul COSR. Lista completa si faptele penale

Postat la: 26.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe 15 noiembrie 2016, se va alege noua conducere a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) pentru urmatorii patru ani. Lupta pentru sefia forului olimpic se va da intre presedinte Federatiei Romane de Scrima, Mihai Covaliu, si fosta atleta Gabriela Szabo. Insa, in cursa pentru alegerea celor doi vicepresedinti si a membrilor Comitetului Executiv al COSR batalia va fi mult mai interesanta intrucat s-au inscris in cursa o serie de personaje controversate care vor sa-si albeasca CV -ul sub cupola COSR.

Practic, lupta pentru preluarea controlului la COSR, in special pentru alegerea celor doi vicepresedinti si a celor 16 membrii ai Comitetului Executiv, se da intre tabara Alin Petrache - Ioan Dobrescu - Octavian Morariu care il sustine pe Mihai Covaliu pentru a pune batista pe tambal privind toate ingineriile din ultimii 12 ani de la COSR, si cei grupati in jurul Gabrielei Szabo care vor sa schimbe din temelii activitatea forului olimpic romanesc. La finalul articolului publicam lista completa a acestora.

Patru pe două locuri, dar și doi dalmațieni

In aceasta saptamana, Comisia de Etica a COSR va analiza toate candidaturile depuse atat pentru functia de vicepresedinte cat si pentru cea de membru al Comitetului Executiv. ZIUAnews va prezenta o scurta biografie neromantata a unora dintre cei care aspira sa ajunga in bordul COSR din care reise ca viitorul olimpismului romanesc cu aceste personaje la butoane nu este prea roz.. In cursa pentru alegerea celor doi vicepresedinti ai COSR s-au inscris patru concurenti: Sorin Babii- antrenor de tir si fost campion olimpic, Alexandru Dedu- presedintele FR Handbal, Nicu Vlad- presedintele FR Haltere si Camelia Potec-presedintele FR de Natatie si Pentatlon Modern. Insa, doi dintre acesti candidatii- Alexandru Dedu si Nicu Vlad,au o multime de bile negre in CV-ul lor managerial.

Dedu cu încurajarea străinilor în detrimentul românilor, iar Nicu Vlad probleme cu dopajul

ZIUAnews a precizat recent ca Alexandru Dedu, cocotat , in 2013,in fruntea FR de Handbal de tripleta Ponta-Ghita- Banicioiu, este cel care a dat liber la distrugerea echipelor nationale. Si acest lucru s-a vazut cu teamul feminin la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, dar si in campionatul intern prin legitimarea si folosirea fara numar a sportivilor straini, in detrimentul celor romani. Totodata, Dedu este si cel care si-a batut joc de toti antrenorii romani de handbal prin impunerea, pe bani multi, de antrenori straini la carma echipelor nationale care antreneaza si pregatesc jucatorii si jucatoarele online si ofline. In schimb, de cand se afla in fruntea FR Haltere, dar si ca vicepresedinte COSR, Nicu Vlad s-a „remarcat" prin cateva scandaluri de dopaj in randul halterofililor. Si ultimul exemplu a fost cazul medaliatului cu bronz de la Rio, Gabriel Sancraian.

Ministerul Apărării Naționale se delimitează de George Boroi

Pentru cele 16 locuri de membru al Comitetului Executiv al COSR s-au inscris 30 de candidatii, dintre care multi sunt persoane controversate cu CV-ul impanat de bile negre. ZIUAnews va prezenta cateva dintre cele mai mari „performate" neolimpice al unor candidati care vor sa ajunga in bordul COSR. Primul pe lista celor care vor sa ajunga membrii in Comitetul Executiv al COSR este comandantul CSA Steaua Bucuresti, colonelul George Boroi. El de fapt, potrivit intelegerii avute cu tripleta Morariu-Dobrescu-Petrache, il sustine pe Mihai Covaliu avand garantia ca va fi noul secretar general al COSR. Insa, ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, a precizat pentru ZIUAnews ca demersul lui George Boroi de a ajunge in bordul COSR este unul personal.

„Demersul domnului colonel George Boroi de a candida pentru obţinerea unui nou mandat de membru al Comitetului Executiv al C.O.S.R. este unul în nume propriu, în calitate de personalitate a vieţii sportive, potrivit prevederilor art. 6.9, paragraful 6.9.1, lit. d) din Statutul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
Ministerul Apărării Naţionale nu desemnează reprezentanţi în cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. De asemenea, potrivit art. 4.3 din Statutul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, organele guvernamentale sau alte autorităţi publice nu îşi pot desemna membri în C.O.S.R., doar Adunarea Generală a C.O.S.R. putând decide alegerea, ca membri, a unor reprezentanţi ai acestor autorităţi.

Demersul domnului colonel George Boroi pentru obţinerea unui nou mandat de membru al Comitetului Executiv al C.O.S.R. nu contravine prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, deoarece, potrivit art. 29 lit. e), constituirea în diferite forme de asociere cu caracter profesional, tehnico-ştiinţific, cultural, sportiv-recreativ sau caritabil, cu excepţia celor sindicale ori care contravin comenzii unice, ordinii şi disciplinei specifice instituţiei armatei, fiind permisă în condiţiile stabilite prin regulamentele militare", se precizeaza in raspunsul MApN pentru ZIUAnews. Practic, MApN se delimiteaza de demersul lui George Boroi de a ajunge in bordul COSR.

Cristinel Romanescu, descoperit la CNSAS cu numele de „Sebastian"

Un alt candidat pentru sefia COSR garantat si sustinut de tripleta Morariu-Dobrescu-Petrache este Cristinel Romanescu, președinte al FR de Tenis de Masă. Acesta este cel despre care Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a precizat in 2008 ca ar fi semnat note informative pentru Securitatea sub numele conspirativ Sebastian.

Răzvan Pârcălabu, etichetat ca fiind un lider interlop cercetat într-un dosar de tentativă de omor

Presedintele Federatiei Romane de Lupte, Razvan Parcalabu, este un personaj controversat implicat in mai multe scadaluri privind reglarile de conturi intre diverse grupari de interlopi din Capitala. Cand Cristian Poteras era primar al Sectorului 6 si presedinte al FRL, Razvan Parcalabu era vicepresedinte al FRL. Ulterior, cand Poteras s-a retras din fruntea FRL, locul sau a fost luat de Razvan Parcalabu.

Pe data de 19 iunie 2014, Mediafax preciza ca presedintele Federatiei Romane de Lupte, Razvan Parcalab, este implicat intr-un dosar de tentativa de omor, dupa cum anunta surse din Politie.„In aceasta dimineata, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu Serviciul grupuri infractionale violente din cadrul Politiei Capitalei, efectueaza 20 de perchezitii domiciliare, inclusiv la sediile a doua societati comerciale, urmand a fi puse in executare 26 de mandate de aducere„, se arata intr-un comunicat de presa comun al celor doua instituiii, informeaza Mediafax, citat de dolce-sport.In acest dosar sunt implicate mai multe persoane, printre care si presedintele FR Lupte. Conform sursei citate, perchezitii s-au facut si la restaurantul Hanul Drumetului, dar si la societatea Drumetul Guard, societati controlate de Parcalab. Ulterior, pe 14 iunie, tot Mediafax relara că „preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a început să fie un competitor important pe piaţa violenţei din Bucureşti după acţiunile de anul trecut ale DIICOT, în urma căroua au fost închişi liderii unora dintre cele mai importante grupări infracţionale din Capitală, cum sunt grupările Sportivilor, Caranilor, Cămătarilor, Vancică şi Duduienii".

„Răzvan Pîrcălabu ar fi înţeles atunci că este un moment potrivit să se afirme, iar la Hanul Drumeţului au început să aibă loc bătăi în urma cărora au ajuns la spital diverşi membri ai lumii interlope din Capitală, rămaşi fără sprijin odată cu arestarea liderilor grupărilor din care făceau parte. În acest mod, spun aceleaşi surse, Pîrcălabu ar fi încercat să trimită un semnal prin care să fie recunoscut ca lider absolut, printre victimele oamenilor săi numărându-se, pe lângă apropiaţii lui Mogoş, reprezentanţi ai grupării Sportivilor. În acest dosar, poliţiştii şi procurorii bucureşteni au făcut, joi, 20 de percheziţii, într-un dosar de tentativă de omor în care sunt vizate mai multe persoane, printre care şi preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu. Potrivit unor surse din Poliţie, ancheta vizează mai multe persoane, printre care şi preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, suspectat că ar fi constituit o grupare infracţională violentă, cu ajutorul unor bodyguarzi, pe care i-ar fi plătit şi cărora le asigura, la nevoie, cazare în Bucureşti. Percheziţiile au vizat şi restaurantul Hanul Drumeţului, din Sectorul 6, dar şi sediul firmei Drumeţul Guard, societăţi care ar fi controlate de Pîrcălabu, au precizat sursele citate.

Dosarul a fost deschis în urma unui scandal care a avut loc la începutul lunii februarie, la Hanul Drumeţului din sectorul 6 şi căruia i-au căzut victime trei persoane membri ai clanului interlop Mogoş, din sectorul 2.În noaptea în care s-a produs incidentul, Mogoş ar fi avut un conflict cu un bărbat despre care anchetatorii susţin că ar fi fost şoferul lui Cristian Borcea. În urma acestui conflict, trei persoane care se aflau cu Mogoş au fost bătute, una dintre victime fiind ulterior operată pe creier de două ori, din cauza unor hematoame.

Poliţiştii au demarat o anchetă la câteva zile după producerea incidentului, iar care atunci când au mers să ridice imaginile surprinse de camerele de supraveghere au constat că momentele care surprindeau scandalul fuseseră şterse. Ulterior au fost audiate mai multe persoane, însă ancheta a avansat cu dificultate, în condiţiile în care ar fi fost dificil de stabilit care au fost persoanele de serviciu în noaptea incidentului, au precizat sursele citate. Cu o zi înainte ca cei trei membri ai grupării Mogoş să fie bătuţi cu bâtele de bodyguarzii de la Hanul Drumeţului, în acelaşi local a fost bătut crunt şi un jucător profesionist de poker. Surse apropiate anchetei au declarat pentru MEDIAFAX că, la scurt timp după cele două incidente, Răzvan Pîrcălabu, care este ofiţer MApN, a fost avansat la gradul de maior şi chiar la un moment dat s-ar fi prezentat în faţa poliţiştilor în uniformă militară", se precizeaza in relatarea Mediafax.

Sorin Iacoban, deputatul-zvastică, expert PSD în vot multiplu

Presdintele Federatiei Romane de Sah, deputatul PSD de Iasi Sorin Iacoban vrea si el sa ajunga membru in Comitetul Executiv al COSR. Insa, acesta a fost implicat de a lungul timpului in mai multe scandaluri din zona Iasiului. In noiembrie 2014, deputatul Sorin Iacoban a stârnit rumoare pe plan naţional în urmă după ce a postat pe contul personal de Facebook o fotografie falsificată cu o zvastică nazistă lipită pe fruntea candidatului ACL, Klaus Iohannis. De asemenea, Sorin Iacoban. In 2014, presa ieseana relata faptul ca „Sorin Iacoban este unul dintre cei mai influenţi lideri PSD Iaşi, cunoscut în mediul politic pentru expertiza pe care o are în organizarea de mitinguri sau adunări electorale. Potrivit unor surse din PSD, Iacoban s-ar fi ocupat chiar cu organizarea campaniei electorale în primul tur de scrutin în municipiul Iaşi, acolo undeIohannis a reuşit să raporteze o victoria de prestigiu. Candidatul ACL a obţinut 54.565 de voturi(34.19%), în timp ce candidatul PSD a fost votat de 52.275 de ieşeni (32.75%). În ciuda faptului că este autorul unuia dintre cele mai murdare atacuri din această campanie electorală, Iacoban a semnat ieri, 12 noiembrie, un comunicat de presă în care-i acuză pe cei din opoziţie că fac propagandă electorală ilegală, prin împărţirea de flyere, în campusul studenţesc "Tudor Vladimirescu" din Iaşi. „Aceste acţiuni arată disperarea care i-a cuprins pe cei de ACL cu câteva zile înainte de votul din 16 noiembrie, mai ales după evoluţiile publice deplorabile ale candidatului Klaus Iohannis", a completat Sorin Iacoban.

Sorin Iacoban controlează încă de la începutul anilor 2000 campusul "Tudor Vladimirescu", conform CV-ului personal, aparţinând Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Este unul dintre cele mai mari complexe studenţeşti din ţară, cu 21 de cămine care adăpostesc peste 7.000 de studenţi. A ajuns în 1996"şef Serviciu cu Probleme Social Studenţeşti al Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi", iar începând din 2011 este şef la Direcţia Servicii Studenţeşti. Din această postură controlează cu mână de fier cazările din căminele studenţeşti, unde şpaga pentru un loc de cazare se situează între 120 şi 150 de euro. De altfel, informaţii obţinute de reporterii jurnalvirtual.ro arată membri PSD fotografiaţi pe holurile căminelor din "Tudor" în cursul zilei de ieri, 12 noiembrie, la puţin timp după trimiterea comunicatului de presă de către deputatul Sorin Iacoban.

Totodata, presa din Iasi a relatat pe larg in 2015 si despre „amantlacuri acoperite de asa zise proiecte in Spania, apoi plimbari cu masina din subordine"in care a fost impicat deputatul Sorin Iacoban.." Dupa exemplul primarului Gheorghe Nichita, si subordonatii sai ori social-democratii al caror sef este se folosesc cu nonsalanta de banii publici pentru a se plimba. Asa se face ca directorul Directiei de Asistenta Comunitara din Iasi, Luminita Munteanu, si deputatul PSD Sorin Iacoban, un cuplu de care se vorbeste de ceva timp, au gasit de cuviinta sa mearga impreuna in Spania si, la intoarcere, sa se foloseasca de masina directiei pentru a ajunge la Iasi de pe Aeroportul Otopeni", se mentioneaza in publicatiile locale din Iasi.

Vasile Câtea, probleme cu ANI și afaceri cu Necolaiciuc

Actualul presedinte al Federatiei Romane de Box, Vasile Catea, vrea sa devina membru al Comitetului Executiv al COSr, dar si deputat pe lista PSD Iasi. Dar, Vasile Catea este un personaj controversat in zona Iasiului, care in anii trecuti a fost implicat in mai multe afaceri scandaloase, dar totodata a intrat si in vizrul ANI.

În 2007, la Campionatele Mondiale de box din SUA, aţi fost trimis acasă de organizatori, după ce trei sportivi din delegaţia pe care o conduceaţi au fost prinşi la furat în magazine. Presa ieseana a mai relata despre faptul ca Red Point, firma la care a fost acționar Vasile Catea, a luat sute de mii de dolari pentru nişte softuri, fără licitaţie, vândute CFR-ului condus la acea vreme de celebru Mihai Necolaiciuc. Anul trecut, Vasile Catea, in calitate de viepresedinte al PSD Iasi si consilier judetean a avut ceva probleme cu ANI intrucat nu a putut justifica 150.000 de dolari mentionati in declaratie de avere. „Terenul luat în buricul târgului nu are nicio acoperire în veniturile viceprepreședintelui PSD Iași. Înșirând toate veniturile și cheltuielile din 2008 până în prezent, lui Vasile Cîtea nu-i ies banii pentru terenul de la Sinta. El spune că i-a împrumutat de la prieteni, fără însă să-i treacă în declarația de avere. Pentru acest gen de neconcordanță în declarații, ANI l-a vânat pe Dumitru Oprea vreo patru ani", relata anul trecut presa locala din Iasi.

Ion Bărladeanu, candidatul care este la butoanele unei fedearații suspendate pentru dopaj

Uu alt candidat pentru bordul executiv al COSR este Ion Barladeanu, presedintele Federatiei Romane de Kaiac- Canoe. Insa, candidatura sa ridica mari semne de intrebare, tinand cont de faptul ca pe 15 iulie 2016, Federația Română de Kaiac-Canoe a fost suspendată de Federația Internațională pe o perioadă de un an din competiții, din cauza numeroaselor cazuri de dopaj, și va rata astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august).

''Federația mondială (ICF) a suspendat echipele (de seniori, n. red.) României și Belarus cu efect imediat, după probele adiționale prezentate la ședința Comitetului său Executiv din 13 iulie, la Cracovia. Probele prezentate au făcut dovada unui dopaj sistematic în echipa României, 11 sportivi furnizând probe pozitive în urma unui test în afara competiției în aprilie 2016'', se arată pe site-ul forului mondial. Majoritatea cazurilor sunt legate de folosirea substanței meldonium, după ce aceasta fost pusă pe lista interzisă de către Agenția Mondială Antidoping (AMA-WADA), pe 31 decembrie 2015. ''Ca parte a federației naționale, echipa de canoe sprint seniori a României și anturajul său vor avea o suspendare de un an din competițiile internaționale, inclusiv Jocurile Olimpice. De asemenea, persoanele în cauză pot face obiectul unor amenzi pentru acțiunile lor sau al unor amenzi dure dacă vor fi descoperite noi dovezi'', se mai anunță în comunicat, care precizează că Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) va decide soarta fiecărui sportiv separat.

România avea două echipaje calificate la JO 2016 după descoperirea cazurilor de dopaj, Valentin Cameneschi, Aurelian Mădălin Ciocan, Cosmin Lulciuc, Răzvan Oltean (K4 - 1.000 m), Iuliana Andreea Țăran, Irina Lauric (K2 - 500 m). Leonid Carp și Andrei Ștefan Strat, calificați la C1 - 1.000 metri (Leonid Carp) și C2 - 1.000 metri, au fost exonerați de către ANAD deoarece aveau concentrații mici la meldonium și se încadrau în marja acceptată de WADA.

Ion Teleanu


DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE