Udrea, Năstăsia, Cocoș și Finiș, conectați la opt milioane de euro în Sinaia

Telegondola Securității

Postat la: 25.11.2011 - 01:10 | Scris de: ZIUA NEWS

2

 

Marian Frâncu, omul plantat de Secția Militară a CC al PCR în fosta ICE Dunărea, a reușit să pună mâna pe telegondola din Sinaia • Dunărea SA a construit telegondola • Dunărea IFN a intermediat finanțarea • Ambele firme sunt deținute de Marian Frâncu, ”securistul zăpezii” • Gheorghe Năstăsia, un veteran al Securității comuniste, este legătura lui Frâncu în sistemul financiar care implică mai mulți foști activiști ai Partidului Comunist și membri ai serviciului secret ceaușist • Bartolomeu Finiș, Dan Lucian Victor și Petre Ion sunt repere într-o schemă a mafiei gulerelor albe, cu ramificații în Camorra, alături de Dorin Cocoș, Alexandru Bittner și, inevitabil, Elena Udrea • Toți urmăresc să transfere telegondola Sinaia din proprietate publică în proprietate privată

 

 

Foști ofițeri de securitate implicați în spionaj economic și gestionare a fondurilor Securității au constituit o rețea financiară prin care au pus mâna pe telegondola din Sinaia. Artizanul tunului este Costin Marian Frâncu, patronul societăților Dunărea SA și Dunărea IFN, născute din fosta Întreprindere de Comerț Exterior (ICE) a Securității, Dunărea. Toate firele foștilor ofițeri implicați în această schemă duc însă către ministrul Elena Udrea și soțul acesteia, Dorin Cocoș, așa cum ziuanews.ro va demonstra în continuare.
 
Primăria din Sinaia a pierdut telegondola în favoarea societății de leasing Dunărea IFN, după ce nu a achitat ultima rată de 300.000 de euro, din contractul de 7,6 milioane de euro. Aceasta va ajunge pe mâna unei rețele formată din foști ofițeri de securitate sau copii ai unor membri din Secția Militară a Comitetului Central al PCR, precum Marian Frâncu, Petre Ion sau Bartolomeu Finiș. De asemenea, un rol important în toată această afacere îl are și secretarul general din Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Gheorghe Năstăsia, fost ofițer al Securității înainte de 1989, în prezent expert în securitate și apărare națională, după ce a absolvit Universitatea Națională de Apărare Carol I, la fel ca șefa sa Elena Udrea. Năstăsia este bun prieten atât cu Frâncu, cât și cu deputatul PDL de Sinaia, Cristian Burlacu.
 
Cum s-a făcut telegondola
 
Telegondola din Sinaia a apărut ca proiect în urma pactului realizat între actualul primar al stațiunii Sinaia, liberalul Vlad Oprea și mai mulți reprezentanți ai PDL care desfășurau activități profitabile în zonă. Licitația câștigată de firma Dunărea SA, în urma căreia a demarat proiectul, a fost primul pas de înfrățire în afacerile telegondolei dintre primarul Oprea și actuala putere pedelistă. La nivel de cifre, telegondola din Sinaia arăta astfel: 2,3 milioane de euro a reprezentat participarea Primăriei, 5,5 milioane leasingul de la Volksbank prin Dunărea IFN. Din acești bani, 2,2 milioane euro au reprezentat TVA plus dobândă.
 
Oprea, Cristian Boureanu (deputat PDL), Cristian Burlacu (deputat PDL), Gheorghe Oprea (tatăl primarului din Sinaia) erau, la început, apropiați și parteneri de afaceri. Toți în domeniul construcțiilor imobiliare. Când Dunărea SA s-a apucat de construirea telegondolei, toată suflarea oamenilor de afaceri din zonă și-a frecat mâinile de bucurie, gândindu-se la profitul conex lucrărilor. De la firma de betoane a familiei primarului din Sinaia, Privacons SRL, la CVS Construcții și Imobiliare SRL, în care Boureanu lucra tot cu familia Oprea, până la societățile care foloseau zilieri.
 
După trei ani, construcția a început să scârție. Asta pentru că cei care au asigurat plantarea stâlpilor au eșuat în cercetarea minuțioasă a solului și a zonelor care prezentau un risc ridicat de alunecări de teren. În 2009, un stâlp a plecat la vale. În 2010 a mai plecat unul. În 2011, cei care au construit telegondola au ajuns la o concluzie cutremurătoare: telegondola trebuie reamplasată!
 
Dihonia a apărut, ca de obicei, de la bani: pe banii cui ar fi trebuit să se mute telegondola amplasată de toți? Primarul Vlad Oprea a declarat pentru ziuanews.ro că a avertizat asupra riscului apariției unor probleme de acest gen. ”Eu le-am zis încă din 2007 și le-am făcut adresă că terenul de acolo nu este bun și să aibă grijă la amplasare”, ne-a spus Vlad Oprea. În replică, reprezentantul Dunărea SA, Gheorghe Frâncu, a susținut că nu este treaba lui și că toate costurile lucrărilor trebuie să fie suportate de către beneficiar, adică Transport Urban Sinaia. Societate controlată de Vlad Oprea, printr-un puști de 19 ani.
 
Comuniști și securiști pe sârmă
 
Vechii comuniști au sesizat însă potențialul greșelilor făcute de primar prin neachitarea taxelor obligatorii de leasing, astfel că săptămâna trecută Marian Frâncu, patronul Dunărea SA și Dunărea IFN, s-a prezentat în fața Consiliului Local unde a cerut închirierea terenului de sub gondolă. Consiliul a refuzat, Frâncu a spus că își ”ia” gondola și pleacă.
 
Ca să repare greșeala, primarul Oprea a achitat repede toate restanțele, a angajat firma de avocatură Mușat & Asociații ca să-i reprezinte interesele și a început să-i acuze de fapte penale pe toți reprezentanții PDL, de la prefect la foștii parteneri de afaceri. Frâncu însă, sprijinit de prefectul PDL Adrian Dobre, flancat de poliție și jandarmerie, a vrut să plece cu gondola acasă. Primarul a câștigat în instanță o suspendare a executării, iar acum lupta se va duce pe o afacere de opt milioane de euro, pe banii noștri.
 
Rețeaua Dunărea
 
Dunărea IFN este deținută de Costin Marian Frâncu, fiul unui general de securitate, cunoscut și sub numele de ”securistul zăpezii”. Acesta deține 99,96% din acțiuni, restul procentelor aflându-se în proprietatea Marilenei Frâncu și a lui Bogdan Sabin Frâncu. Cei trei dețin și societatea Dunărea SA, cea care a construit telegondola din Sinaia.
 
Dunărea IFN și Dunărea SA nu sunt singurele societăți ale lui Marian Frâncu. Acesta mai este acționar la Agrement Moieciu, Apotheca Naturale, Kronstadt SKI, Muz Truck & Bus, Vlarom Utiltrans și Eco Solution Srl. În această din ultimă societate, Costin Marian Frâncu este partener cu Dan Lucian Victor, care este și administratorul societății. Un personaj care, așa cum se va putea observa în cele ce urmează, face parte din grupul oamenilor de afaceri care roiesc în jurului cuplului Elena Udrea – Dorin Cocoș.
 
Finul lui Bartolomeu Finiș
 
Dan Lucian Victor, implicat în scandalul de la Mamaia SA, este finul celebrului om de afaceri Bartolomeu Finiș, la rândul său un apropiat al lui Alexandru Bittner dar și al familiei Udrea-Cocoș. Astfel, soția lui Bartolomeu Finiș, Carmen Mihaela, este asociată în societatea Domino 94 Impex SRL cu un anume Petre Ion. Personaj al cărui nume nu spune nimic la prima vedere, acesta este unul dintre oamenii de casă ai Elenei Udrea și ai lui Dorin Cocoș.
 
De la Bucșaru la Cocoș
 
Petre Ion este acționar în peste 20 de firme, în multe dintre ele fiind asociat cu Alexandru Bittner. În societatea Lipsca 2000 SRL, cu obiect de activitate ”închirierea sau subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”, Petre Ion este partener cu Ștefan Bogdan Lucov, primul deținând 50% din acțiuni, iar cel de-al doilea 0,5%. În aceeași firmă, Orion Oil Group SA are 49% din procente. Aceasta din urmă se află în proprietatea lui Ștefan Bogdan Lucov și a Steluței Lucov.
 
Soția lui Bogdan Lucov, Steluța, este asociată în firma D&D Global SRL cu 25% din acțiuni, alături de Anca Dinu (75%). Inițial, în firmă erau acționari Ramona Magdalena Bucșaru (fiica lui Dumitru Bucșaru, cunoscut ca om de casă al cuplului Udrea – Cocoș) cu 25%, Anca Dinu cu 50% și Gabriel Mihnea Lucov cu 25%. Acesta din urmă este fratele lui Ștefan Bogdan Lucov și administrator la Lipsca 2000 SRL. De asemenea, Gabriel Mihnea Lucov este finul de cununie al lui Dorin Cocoș.
 
Pe Ștefan Bogdav Lucov îl regăsim ca acționar în societatea Trei Cocoși Complex Internațional SRL. Adminstrator este Alin Gabriel Ulrich, fiul Olimpiei Ulrich. Aceasta din urmă parteneră în Domino 94 Impex cu Petre Ion și soția lui Bartolomeu Finiș.
 
Pe de altă parte, numele Elenei Udrea și al lui Dorin Cocoș este strâns legat de Trei Cocoși. Cei doi au fost parteneri în firmă cu Alexandru Bittner, ei retrăgându-se în 2002. Locul lor a fost luat chiar de Petre Ion. De altfel Petre Ion a fost asociatul Elenei Udrea și al lui Dorin Cocoș și în Elan Group, firmă radiată între timp.
Nu în ultimul rând, trebuie spus că soția lui Ștefan Lucov, Steluța, a fost acționară în celebra Dalli Exim, alături de Radu Jianu și Cerga Năstase.
 
Legături cu Camorra
 
Revenind la partenerul lui Marian Frâncu și finul lui Bartolomeu Finiș, Dan Lucian Victor, acesta are legături și cu unul dintre reprezentanții Camorrei în România. Este vorba despre Giosue Castellano, nepotul primei femei care s-a aflat printre liderii Camorrei, Puppeta Maresca. Dan Lucian Victor și Giosue Castellano sunt asociați în societatea Perfect Team Net, cea care deține lanțul de cluburi Bamboo.
 
Precizăm că ziuanews.ro a încercat să obțină o poziție oficială din partea ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului. Un reprezentant al instituției ne-a declarat însă că Elena Udrea nu ne poate răspunde la nicio întrebare întrucât este plecată la Zidul Plângerii.
 
Elena Dumitrache
George Tărâță
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

suca, 6 ianuarie 2012 14:37

Pute rau, pute, miroase a puscarie. Miroase dar se rezolva. Romania este doar tara tuturor posibilitatilor Sau hotilor?)

-1
+2

Gigi, 25 noiembrie 2011 04:17

Jos Udrea. Udrea e o rusine pentru politica romaneasca. Sa se duca unde vrea, numai sa ne lase in pace.

-1
+6

ULTIMA ORA

 • EXPLOZIV! | Adevaratul motiv pentru care Dorin Cocoș a “turnat”in fața procurorilor!

  Dupa patru luni petrecute in arestul politiei, Dorin Cocos a decis sa colaboreze cu anchetatorii. Insa, nu pentru a obtine el micsorarea pedepsei, ci pentru ca fiul sau, arestat si el, sa fie mutat intr-o alta celula, cu detinuti mult mai linistiti. In luna octombrie a anului trecut, Dorin Cocos a ...

 • Avocatul Alinei Bica trece la marturisiri incendiare. Ce ”sugestie” a primit

  Avocatul Laurei Voicu, cea care o reprezintă pe fosta șefă antimafie, Alina Bica, a făcut vineri o serie de mărturisiri incendiare despre presiunile care ar fi fost exercitate la adresa sa pentru a se retrage din poziția de apărător al fostului șef DIICOT. Laura Voicu a precizat de asemenea că Alina ...

 • Ghicitul in cafea! Cum interpretam semnele și ce semnificație au ele!

  Ghicitul in cafea este una dintre cele mai vechi arte de a prezice viitorul, veche inca de pe vremea romanilor. Ghicitul in cafea este [...]

 • SORIN OPRESCU: Bucurestiul este A ZECEA CAPITALA din lume in ceea ce priveste RISCUL SEISMIC

  Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca Bucurestiul este clasat ca fiind A ZECEA CAPITALA, la nivel mondial, in termeni de RISC SEISMIC si prima din Europa in aceasta privinta. Totodata, Bucurestiul este orasul cu cel mai inalt RISC SEISMIC din Romania. Primarul general al Capitalei a spus ca cea mai grava problema cu care se confrunta orasul Bucuresti este “vulnerabilitatea in fata unui posibil cutremur”. “Bucurestiul este clasat ca a zecea capitala la nivel mondial, in termeni de risc seismic si capitala cu cea mai mare expunere seismica din Europa. In mod evident, in acest context, orasul Bucuresti concentreaza cel mai inalt risc seismic din Romania”, a declarat SORIN OPRESCU. Primarul general ...

 • MIRCEA DUSA a facut un anunt important legat de INCORPORAREA TINERILOR

  Ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, a declarat vineri, la Bistrita, ca tinerii pot “sa stea linistiti”, pentru ca in aceasta perioada nu se fac recrutari sau incorporari, pe fondul conflictului din Ucraina, acest lucru putand fi facut, in mod legal, doar printr-o hotarare a Parlamentului. “Vedeti dumneavoastra, orice a fost normal pana acum devine anormal. Nu a vorbit nimeni niciodata despre recrutare sau chemare la oaste a rezervistilor si a tinerilor. Acest lucru este posibil, in conditiile legii, numai atunci cand se declara stare de razboi, si declararea de razboi sau a starii de mobilizare se face prin hotararea Parlamentului”, a spus Dusa. CITESTE SI:  Ministrul a explicat ca activitatile desfasurate in prezent de catre centrele militare sunt “de rutina, curente” ...

 • Robert Turcescu, in centrul unui scandal-monstru : „Iau in calcul sa il dau in judecata”. Cine spune asta?

  Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a reacţionat dur după ce Robert Turcescu a acuzat-o că este ofiţet acoperit, scrie evz.ro. „Nu sunt, nu am fost [...]

 • DNA, lovitura dura pentru inculpații din „Gala Bute”

  Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus, joi, în dosarul „Gala Bute”, instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ce aparțin inculpaților din dosarul „Gala Bute”. Astfel, este vorba despre bunuri ce aparțin Elenei Udrea, lui Ion Ariton, ...

 • Tecau a ratat finala de dublu la Dubai

  Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a ratat calificarea în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Dubai (ATP), dotat cu premii totale de 2.082.605 dolari, vineri, după ce a fost învinsă în semifinale cu 4-6, 7-6 (9), 11-9 de cuplul Rohan Bopanna (India)/Daniel ...

 • Cum scapați de astenia de primavara

  Iarna, aportul de vitamine şi minerale scade substanţial, din cauza consumului de alimente sărace în proprietăţi nutritive sau ca urmare a unor diete nesănătoase. [...]

 • ALERTA DNA-Gala Bute: Sechestru pus pe bunuri aparținand lui Udrea, Obreja, Ariton, Resmetița, Gardea și Lupulescu

  Procurorii DNA au dispus, în dosarul 'Gala Bute', instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ce aparțin Elenei Udrea, lui Ion Ariton, Rudel Obreja și altor trei inculpați.DIN CATEGORIE

 • TOP CITITE
 • TOP COMENTATE

Sondaj Ziua News

  • Isi va da Victor Ponta demisia in urma scandalului ce-l implica pe cumnatul sau?

  • VOTEAZA