Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Trocul politic pe sentinta lui Liviu Dragnea in Dosarul Referendumului

Postat la: 17.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liviu Dragnea a surprins publicul avid de informatii politice cu o zi inaintea sentintei din  Dosarul Referendumului. Fostul lider al PSD era destul de degajat, ba chiar a si dact o declaratie de presa cum ca nu are ce mare lucru sa se intample: "Stiu sigur sa va spun (n.r. - jurnalistilor) ca nu voi fi condamnat la moarte." O mica gluma?

N-a fost o gluma. Informatiile Ziua News arata existenta uiui troc poliic. Dragnea trebuia sa fie scos din scena. Parchetul si instanta urmau sa dea o pedeapsa cu executare, ca in cazul Adrian Nastase. Numai ca, in urma negocierilor cu adversarii, pe mâna Justitiei, s-a ajuns la o solutie de compromis. Dragnea sa primeasca o senstinta cu suspendare si sa-si dea demisia din toate functiile politice. Sentinta de joi nu era una definitiva. Cu ceva timp inainte, Dragnea a transmis un mesaj public: "Indiferent de sentinta, daca va fi chiar si cu suspendare, imi voi da demisia din Guvern si din functiile politice din PSD." Faptul ca decizia instantei nu era una definitiva, a permis adversarilor sa verifice negocierea.

Asa ca dupa sentinta, cea cu suspendare, Dragnea s-a tinut de cuvant si si-a dat demisia. Ca atare, a primit doar trei ani de probatoriu si, culmea, nu i s-au restrans drepturile (de a vota, de a fi votat, de a face politica in continuare etc.) pe o perioada determinata. Trocul a mers, asa ca si la sentinta definitiva va fi mentinuta toat aceasta masura, parchetul a facut recurs doar de ochii lumii, sau de eventualitatea ca Dragnea va reveni asupra deciziei cu demisia. Vom vedea daca se vor confirma aceste informatii de culise politice obtinute de Ziua News.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE