Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băsescu da cartile pe fata! Cum va pune mâna pe PNL

Postat la: 28.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ma numar printre cei care de multa vreme am sustinut ca alianta PDL-PNL (cu tot cu fuziunea intarziata, la rece!) e una toxica si ca Vasile Blaga nu este altceva decat "calul troian" al lui Traian Băsescu.

N-am crezut nicio clipa in asa-zisa ruptura intre Băsescu si Blaga. Dupa ce ani de zile bei sprituri cot la cot pana te prinde dimineata, nu poti sa te certi mai mult de un pahar, sau doua. Cearta dintre Basescu si Blaga trebuia sa fie una credibila, pe de-o parte, iar dezbinarea USL - la care a pus umarul fostul presedinte prin intermediul "pisoiului" Ponta - trebuia si ea sa se realizeze. Asa ca Blaga s-a infiltrat in PNL, ultimul partid istoric cu anvergura, ca sa-i poata pregati lui Băsescu un partid cu notorietate, dupa ce PDL a cazut in dizgratia electorala.

Blaga s-a dovedit perfect pentru acest fapt. A stat in umba, a scos-o la inaintare pe Gorghiu si a "promovat" gafa dupa gafa pentru acest partid. Un partid incoltit din toate partile. Gorghiu a inghitit momeala cu pluta cu tot, s-a aruncat "in lupta" alaturi de Dacian Ciolos - premierul "zero" - si la sfaturile "te taina", dar catastrofale ale lui Felix Tataru (fostul - cum oare? - strateg al lui Basescu si varf de lance al lui Blaga), inregistreaza esec dupa esec si o prabusire in sondaje imputabila doar liderului unic al PNL.

Asa se face ca liberalii i-au cerut sprijin lui Blaga, cel plimbat pe la DNA doar atata timp "cat a trebuit" ca sa faca "pasul inapoi", unul strategic, de "lasare la offside" a Alinei Gorghiu. In vreme ce penelistii autentici nu prea mai sunt, iar cei ce sunt, sunt prea orbiti ca sa mai vada detalii. Saptamana trecuta, dupa aparitia ultimelor sondaje, liderii partidului au avut o intalnire secreta in care s-au rugat de Blaga sa-i ajute. Iar Blaga a promis ca-i va ajuta. Pe sest! Cu conditia ca Dacian Ciolos sa nu mai fie "imaginea" PNL, cu conditia ca USR sa nu mai fie asociat ca un posibil aliat.

Si uite asa, intra in scena "Salvatorul". Planul merge mai departe. Curios fapt, in aceste circumstante, Traian Băsescu a ţinut să precieze că PMP nu va face alianţă cu PSD, pentru că obiectivul său este reconstruirea unui partid de talia fostului PD. Întrebat dacă, în aceste condiţii, ia în calcul o alianţă cu PNL, după alegeri, Băsescu a răspuns: "Sigur că, aşa, câine, câineşte, mă uit la PNL ca la o soluţie". Asta dupa ce Gorghiu va trebui sa plateasca pentru niste alegeri dezastruoase.

"Dacă va fi să sprijinim PNL, o vom face cu condiţii, printre care să fie şi un premier care să dea o speranţă că ştie să conducă ţara asta din punct de vedere executiv", a adăugat liderul PMP. Întrebat cine ar putea fi acea propunere de premier, Băsescu a replicat: "Eu. De câte ori să vă mai spun!". Interesant este ca in aceleasi sondaje, PMP nu sta deloc pe roze, deci nu se afla in postura de a "sprijini" ceva. Mai degraba este vorba ca PNL sa si-l asume pe Basescu in loc de Ciolos. Iar asta nu poate fi decat planul lui Blaga, de comun acord cu Basescu.

Bogdan Comaroni

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE