Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Croşeul olimpic a lui Firea a ricoșat în plexul lui Dragnea

Postat la: 17.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„Bravo mai Mihai! Ţi-am spus că vei câştigă? Şi ai câştigat, chiar dacă mi-am pus PSD-ul în cap", a strigat marţi seara Alin Petrache deschizând sticla de la şampanie în biroul pe care l-a ocupat la etajul trei al sediului COSR de lângă Arcul de Triumf. Aplauze, îmbrăţişări, pupături, şampanie gârlă şi toată lumea era în culmea fericirii. A fost atmosferă de sărbătoare, mai ceva ca la câștigarea alegerilor de către USL în 2012.

Mihai Covaliu a devenit al 19-lea preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Alegerea lui Mihai Covaliu ca preşedinte al COSR în detrimentul Gabrielei Szabo nu a fost nicio surpriză pentru eternii sforari din SISTEM-ul sportului românesc, dar, în schimb, a tulburat rău apele la vârful PSD. Imediat după alegeri, Gazeta Sporturilor anunţa, citând un membru COSR, că "dacă ar fi concurat un al treilea, ar fi câştigat pentru că mulţi dintre noi nu au fost încântaţi de faptul că Mihai Covaliu a fost sprijinit de fosta gaşcă din COSR. Szabo a făcut aceeaşi greşeală ca şi la alegerile de la federaţia de atletism, când a apelat la ajutorul politic".

Adică, Covaliu a fost promovat şi sprijinit de fosta gaşcă din COSR- Octavian Morariu- Ioan Dobrescu-Alin Petrache, iar Gabriela Szabo a fost ajutată de PSD. În realitate, lucrurile au stat cam aşa cum mărturisea acel membru COSR, doar cu o singură diferenţă: Alin Petrache, fostul preşedinte al COSR, impus şi susţinut de PSD în fruntea COSR, în 2014, care a demisionat după scandalul echipamentului contrafăcut de la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, a jucat la două capete. El împreună cu Morariu şi Dobrescu l-au convins pe Covaliu să candideze la şefia COSR şi l-au susţinut total, dar, în acelaşi timp, Petrache a anunţat că o susţine pe Gabriela Szabo. Practic, primarul general PSD al Capitalei, Gabriela Firea, cu acordul liderului Liviu Dragnea, a fost cea care a făcut cărţile în acest joc. Este arhicunoscut că Firea şi Gabi Szabo sunt prietene la cataramă, fapt pentru care a şi susţinut-o permanent pe fosta atletă, dar totodată edilul este în relaţii excelente şi cu Alin Petrache.

Ca atare, după ce Petrache a demisionat de la COSR, Gabi Firea l-a pus pe acesta în fruntea clubului finanţat din banii bucureştenilor-CSM Bucureşti, cu condiţia de a o susţine pe Gabi Szabo la şefia COSR. S-a bătut palma, s-au făcut poze, au apărut împreună la televizor. Ba mai mult, Firea a şi pulsat anunţând că bugetul CSM Bucureşti pentru anul viitor va fi majorat cu 80%, adică va ajunge undeva la circa 20.000.000 de euro. A fost numai lapte şi miere şi multe, multe zâmbete, dar majoritatea false. În spatele acestor imaginii festiviste, sistemul mult hulit de Octavian Morariu lucra la turaţie maximă pentru echipa Covaliu avându-l însă acum la butoane pe comandantul clubului Steaua- George Boroi, cel care avea promisă funcţia de secretar general al COSR. Ca atare, Boroi avându-l în spate pe Ioan Dobrescu, cel care va fi consilierul acestuia în era Covaliu, turează motoarele, începe aranjamentele, ţese cumetriile şi negociază voturile. Mulţi sportivi şi preşedinţi de federaţii care sunt sau au trecut prin curtea clubului Steaua sunt anunţaţi că trebuie să voteze Covaliu. Sistemul lucrează la turaţie maximă.

Mai mult, în ziua alegerilor, toţi cei cu drept de vot primesc şi SMS capcanat, dar cu dedicaţie pentru PSD şi oamenii săi, având ca scop îndepărtarea voturilor de la Gabi Szabo. „Singura şansă pentru sportul românesc este că COSR să fie sub protecţia PSD, singurul partid căruia-i pasă de noi. Votaţi cu încredere candidaţii PSD la COSR: Gabriela Szabo, George Cosac, Ioan Bârlădeanu, Vasile Citea, Sorin Iacoban şi Gabriel Tonceanu". Scenariul a fost perfect. Gaşca Morariu-Petrache- Dobrescu împreună cu cei din cooperativă echipamentelor Pax-COSR-MTS a lucrat matematic, pas cu pas, pentru tandemul Covaliu-Boroi. Gabi Szabo a fost votata doar de o federație din cele 17 care beneficiau de patru voturi și acest aspect spune totul. Covaliu a câştigat detaşat alegerile iar Boroi e noul secretar general al COSR şi, astfel, s-au securizat toate aranjamentele regizate de tripletă Morariu-Dobrescu-Petrache, având în acelaşi timp garanţia că totul va continua ca şi până acum. Visul lui Morariu a devenit realitate: „SISTEMUL va controla în continuare sistemul sportiv. Iar membrii din sistem ai SISTEMULUI vor perdura". Cooperativa COSR-Pax- MTS care a făcut ani la rândul legea în sportul românesc va rămâne în continuare la butoane pentru simplul fapt că o mână spală pe altă, şi amândouă faţa ascunsă a intereselor şi jocurilor de culise țesute în sportul din România.

Astfel, s-a ajuns că sportul de performanţă din România, păstorit ani de zile de Morariu, Lipă, Petrache, Dobrescu, Boroi, Melinte şi lupii tinerii emanati garantaţi mai mult sau mai puţin politic din fruntea federaţiilor sportive să-şi continue drumul pe topoganul dezastrului olimpic, ajungându-se astfel ca în "O scrisoare peirdută"a lui Ion Luca Caragiale- „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale". Rămâne doar de văzut cum va revizui liderul PSD Liviu Dragnea „garanţia" Gabrielei Firea pentru Alin Petrache, care la fel ca şi Octavian Morariu, după ce a fost susţinut de PSD ca să se caţere în fruntea COSR, a întors spatele PSD?

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE