Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Efectul Geoana: Unii s-au culcat cu Hillary si s-au trezit cu Donald! Trump e noul Băsescu al SUA?

Postat la: 09.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noi, românii am mai jucat in filmul asta! Pe vremea candidaturii la prezidentialele din 2009, la cutite intre Traian Basescu si Mircea Geoana. Suntem, din punctul asta de vedere, cu un pas in fata Americii. Basescu, eram obisnuiti cu el, un fel de Donald Trump al României, un presedinte jucator, inconjurat de scandaluri, de femei, de beții ale puterii si nu numai.

Stim bine, Mircea Geoana a fost infrant in 2009, la un numar mic de voturi distanta de Traian Basescu. Geoana, asemeni lui Hillary Clinton, s-a culcat seara presedinte si s-a trezit a doua zi, cu Băsescu câstigator. Geoana a pierdut inca de la vizita in jacuzzi-ul lui Sorin Ovidiu Vântu. Geoana a fost batut prin contributia serviciilor secrete care "au livrat pontul si marfa" unde a trebuit. Geoana a fost invins prin "Operatiunea Diaspora". Si, in fine, Geoana, un exponent al educatiei SUA, cu studii la Aspen Institute - acelasi edificiu ocult care a propulsat-o si pe Hillary Clinton - a fost infrant pentru ca PSD, cu o lunga continuitate la putere, inca mai amintea electoratului de suita Ion Iliescu, Adrian Nastase etc.

Donald Trump, asemeni lui Traian Basescu, dupa scandalurile cu tenta sexuala si alte asemenea, a devenit presedintele SUA. Hillary Clinton era cotata inainte de noaptea alegerilor ca favorita, in ciuda episodului cu e-mailurile - in care un rol important l-au jucat si hackerul roman Gucifer, dar si mai notoriul Julian Assange -, si toate puterile occidentale credeau ca "femeia-barbat" n-avea cum sa piarda. Dar, iata ca unii s-au "culcat" cu Hillary si s-au trezit cu Donald! Efectul Geoana, carevasazica. Hillary a fost la randul ei batuta de serviciile secrete americane, de o parte din liderii acestora, daca e sa dam crezare expertului Steve Piecznik, acela care anunta cu cateva zile mai devreme "contralovitura serviciilor" fata de "lovitura de stat a Clintonilor" (materialul filmat se poate consulta pe Ziuanews). Hillary, tot un fel de Geoana, nu s-a dus la jacuzzi, dar s-a imbăiat in banii coruptiei la vârf. Asemeni destrabalatei din Apocalipsa, s-a desfatat cu marile puteri, cu "imparatii lumii", "calarind pe balaur".

Va fi, deci, Donald Trump un soi de Traian Basescu al SUA? E limpede ca si el n-are incotro decat sa fie un presedinte-jucator. Un fel de one-man-show, de data asta in lupta cu "imparatii lumii", cu guvernarile globale. Discursul sau de dupa victorie, chiar daca destul de temperat fata de asteptari, e doar joc de glezne, spun analistii americani. Trump trebuie sa dea satisfactie electoratului sau. Sa se izoleze de politica Europei Unite, sa produca acel "amexit", la fel cum britanicii au produs "brexit", afirma aceiasi strategi politici. Revenind, Basescu, stim, a dat cu mucii-n fasole, ca sa folosim o vorba populara. Din liderul "pentru popor" a ajuns un lider corupt, pe care mare parte a aceluiasi popor, mintit prea multa vreme de politicieni, l-ar fi dat jos la Referendum daca era "pe bune". Si Trump, ca si Băsescu, iubeste banii. Si Trump si-ar putea negocia victoria "contra cost" cu magnatii lumii, cu familiile care conduc, din umbra, planeta. Ar fi dezastru!

La polul opus, exista voci ale teoriei conspiratiei care prevad ca Trump devine liderul "carismatic si mesianic" al Americii, pe care o cred a fi Noul Babilon, sau Babilonul cel Mare. Dar, din nou, ramane de vazut, isi va urma Trump linia politica, sau va ceda in fata Ocultei Mondiale? Chiar va fi el un lider "mesianic", sau unul "anti-cristic"? Caci, aceiasi analisti biblici, care au napadit internetul, observa ca Trump ar avea si toate calitatile "anti-cristice" (inclusiv invocarea crestinismului si a citatelor biblice), care conduc la un parteneriat apocaliptic cu Rusia lui Putin si cu Turcia lui Erdogan. Dupa un asemenea soc, precum cel produs de alegerile din SUA, e firesc sa apara si astfel de comentarii, la fel cum dupa alegerea lui Francisc, invocandu-se profetia lui Malachia, s-a "demonstrat" ca acesta este "ultimul papă". To Trump, or not to Trump? This is the question!

Bogdan Comaroni

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE