Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mai trăim oare în România... româneşte?!

Postat la: 24.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Refuzul lideriilor UDMR şi ai Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna de a participa la manifestările organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României ar fi trebuit poate să pună pe jar întreaga clasa politică românescă, mai ales pe liderii marilor partide, ţinând cont de actualul context politic internaţional. „Noi respectăm ziua naţională (...) dar aşteptăm din partea majorităţii să înţeleagă că pentru noi nu e o zi de sărbătoare", a spus liderul UDMR Covasna, Tamaș Șandor, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean.

"Pentru mine Ziua Naţională este zi de doliu, nu pot accepta (...), dar oricând altădată ne putem întâlni la o cafea, la o şampanie", a declarat preşedintele PCM Covasna- Kulcsar Terza Jozsef. Incredibil tupeu! Tupeu de grofi, de vătafi, de samsari!? Tupeul liderilor maghiari este fără limite şi greu de imaginat că o asemenea atitudine ar fi fost tolerată în orice stat care se respectă! Dar la noi, liderii pollitici sunt nişte păpuşari care mimează interesul naţional doar la televizor. Nu ne uităm ce se întâmplă în jurul nostru şi în lume şi nici nu învăţăm din ceea ne-au transmis marii lideri politici ai lumi privind integritatea statului şi demnitatea de a fi cetăţean al unui stat care se respectă. Primul mesaj a lui Donald Trump după câştigarea alegerilor din SUA a fost unul care a trezit şi morţi din momânt: „E timpul ca America să se unească. E timpul ca noi să fim uniţi, e timpul. Voi fi preşedintele tuturor americanilor, acest lucru e important pentru mine... Vom lua destinul ţării în mâinile noastre şi vom visa la lucruri măreţe, frumoase, din nou. Vreau să spun lumii întregi că, în timp ce vom pune interesele SUA pe locul 1, vom fi corecţi cu toată lumea. Vom cauta un limbaj comun, nu ostilitate.". Scurt, clar şi fără nicio şovăială. Acest mesaj a lui Trump readuce în prin plan alte două discursuri ai altor doi mari lideri de ţară.

În urmă cu 50 de ani, când generalul Charles de Gaulle a acordat independenţa Algeriei, a spus: „E foarte bine că există francezi galbeni, negri sau tuciurii. Arată că Franţa e deschisă tuturor raselor şi că are o vocaţie universală. Dar, cu condiţia ca ei să rămînă o mică minoritate". Peste timp, Vladimir Puţin vroind parcă să întărească mesajul lui de Gaulle rostea, anul trecut , poate cel mai scurt discurs al sau, intitulat "Trăiţi în Rusia...ruseşte!", iar mesajul a fost foarte clar: "Fiecare minoritar, indiferent de unde provine, şi care-şi doreşte să trăiască, muncească şi mănânce în Rusia, trebuie să vorbească ruseşte şi să respecte legile ruseşti". Clar şi fără comentarii.Dar oare România are lideri adevăraţi care să pună pe primul plan interesul naţional? Răspunsul este nu, iar cei care militează pentru așa ceva sunt tot mai puțini și ignorați cu bună știință de manipulatorii de opinie și pupincuriștii de serviciu. De câţiva ani, Călin Georgescu, directorul Institutului ONU pentru Indicele Global al Sustenabilităţii de la Geneva, încearcă să trezească spiritul naţionalist al românilor şi, totodată, să le arate că România este pe un drum greşit. „Pentru a renaşte, România nu are nevoie de doctrine de partid, ci de o stare de spirit declanşată de un proiect realist de ţară. În România va fi din nou bine atunci când ţara va fi condusă de oameni de glie, care vor face istorie, nu politică. Demnitatea şi bunăstarea ţării-şi a noastră ca neam,- sunt principalul scop acum şi viitor", a spus Călin Georgescu în cartea să- „Cumpăna România". Este România la ora actuală în cumpăna? Sau mai bine spus mai este România a românilor?!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE