Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Vă sfătuiesc să aveți în casă măcar un mănunchi de lumânări

Postat la: 17.01.2019 - 13:19 | Scris de: ZIUA NEWS

0

S-au împlinit 4 ani de când mi-am dat demisia din Ministerul Energiei, scârbit de incompetența și practicile politicianiste ale noii conduceri ministeriale.

Aunci prețul energiei electrice pentru ziua următoare era de 140 lei/MWh. Dupa 4 ani prețul energiei electrice pentru ziua următoare este de 600 lei/MWh. Atunci nu se punea problema insuficienței stocurilor de combustibili pentru iarnă și nici nu erau grupuri energetice indisponibilizate accidental sau intrate în revizii în plină iarnă. Azi, mai sunt stocuri de cărbune pentru o săptămână. Lista grupurilor energetice oprite de la începutul anului e mai lunga ca un acatist:

3 grupuri Turceni-CE Oltenia
2 grupuri Rovinari-CE Oltenia
1 grup Ișalnița-CE Oltenia
1 grup Porțile de Fier-Hidroelectrica
1 grup Iernut-Romgaz
1 grup Paroșeni-CE Hunedoara
1 grup Mintia-CE Hunedoara
1 grup București Vest-ELCEN.

Opririle neprogramate, avariile, incidentele sunt rezultatul lipsei de investiții din ultimii ani în sectorul energetic, dar mai ales al lipsei de viziune, profesionalism, înțelegere și soluții din partea celor ce au alterat politic profesionalismul din Ministerului Energiei. Sistemul electro-energetic național merge mai departe cu centrale vechi și uzate. Politica guvernului de a lua 90% din profitul companiilor pe care le deține și, mai nou, taxa de 2% din cifra de afaceri, lasă la dispoziția companiilor tot mai puține resurse financiare pentru modernizări și investiții. Dacă nimic nu se schimbă, sfârșitul e aproape... Vă sfătuiesc să aveți în casă măcar un mănunchi de lumânări.

Când plătiți facturile la energie, faceți și o primă cruce mare și rugați-vă pentru sănătatea celor ce trudesc să mențină în funcțiune instalațiile învechite și o a doua cruce mare, să scăpăm cât mai repede de molima guvernării PSD-ALDE.

Gabriel Dumitrascu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE