Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


25 martie- Ziua naţională a pădurilor

Postat la: 02.03.2017 - 11:01 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o iniţiativă legislativă privind instituirea zilei de 25 martie ca „Ziua naţională a pădurilor", pentru a creşte gradul de responsabilizare în privinţa dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, „în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare".

Legea privind instituirea zilei de 25 martie ca „Ziua naţională a pădurilor" are scopul de a „creşte gradul de responsabilizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare. Autoritatea publică de la nivel central, care răspunde de silvicultură, administratorii pădurilor proprietate publică a statului, ocoalele silvice private, împreună cu autorităţile publice locale şi organizaţiile neguvernamentale vor putea să organizeze manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătorii „Zilei naţionale a pădurilor", potrivit raportului aprobat de plenul Camerei Deputaţilor. Proiectul de lege a fost adoptat cu 265 de voturi „pentru", 29 „contra" şi două abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional. Totodată, deputaţii Comisiei de cultură au votat marţi şi în favoarea proiectului de lege ce vizează declararea zilei de 27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu România, ca zi de sărbătoare naţională.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE