Cauti un job?
Cauti un job?

BACALAUREAT 2014. Simulare la FILOSOFIE. Subiecte și bareme - Clasa a XII

Postat la: 07.03.2014 - 11:49 | Scris de: Anamaria Cadiș

0

Elevii claselor a XII-a susțin, vineri dimineața, ultima probă la simularea examenului de BACALAUREAT 2014. Absolvenții clasei a XII-a care au terminat clase cu profil uman au putut alege să susțină ultima probă a examenului de BACALAUREAT la FILOSOFIE

Ultima probă a examenului de BACALAUREAT 2014 a avut loc loc, vineri, 7 martie, începând cu ora 9.00. Intrarea candidaților în sala de examen s-a făcut cel târziu la ora 08.30, atunci când a avut loc și extragerea variantei de subiect.

Proba de FILOSOFIE va fi structurată în trei părți. Primul subiect va fi unul de tip grilă, cu întrebări cu răspunsuri deschise. Ce-a de-a doua parte a subiectului la FILOSOFIE presupune realizarea unei analize pornită de la un termen sau o sintagmă filozofică, iar la ultimul subiect, vor avea de analizat un text la prima vedere pe baza unor întrebări.

Fiecare dintre cele trei subiecte vor fi punctate cu câte 30 de puncte, iar 10 puncte le vor primi din oficiu pentru prezentarea în examen. Notele vor fi publicate pe 14 martie, dar nu vor fi trecute în catalog, fiind doar orientative, simularea urmărind să testeze nivelul elevilor și să-i obișnuiască pe aceștia cu atmosfera de examen.

ZIUAnews va publica subiectele și baremele începând cu ora 15.00, atunci când vor fi publicate pe edu.ro.

FILOSOFIE subiect

FILOSOFIE barem

 

 

PUTETI CITI SI...
DE ACELASI AUTOR...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

 • ION ILIESCU: Prima formă statală a RUSIEI a avut capitala la KIEV

  Preşedintele de onoare al PSD, ION ILIESCU, a declarat că autorităţile de la Moscova poartă răspunderea pentru elementele rebele din zona de vest a UCRAINEI, însă a notat că "ruşii şi ucrainenii sunt fraţi de sânge" şi că "prima formă statală a Rusiei a avut capitala la Kiev".

 • STEAUA rămâne fără staff medical!

  Costel GÂLCĂ ar putea fi pus în cel mai scurt timp în situaţia de a-şi căuta un alt medic la echipă, un alt asistent medical şi un alt preparator fizic. Actualii săi colaboratori de la STEAUA, RADU PALIGORA, IULIAN MIRCEA ŞI HOREA CODOREAN sunt doriţi de Reghecampf la Al Hilal.

 • TITUS CORLĂŢEAN: România vrea să contribuie substanţial la Misiunea UE din UCRAINA

  Ministrul de Externe TITUS CORLĂŢEAN a declarat marţi, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, că România este hotărâtă să contribuie "substanţial" la Misiunea UE de Consiliere pentru UCRAINA, a informat MAE într-un comunicat de presă.

 • Olandezii susțin că separatiștii proruși au trimis mai puține CADAVRE decât au anunțat

  Şeful echipei olandeze de medici legişti care se află la Harkov susține că trenul cu cadavre care ajuns în oraşul ucrainean a adus numai 200 de trupuri, mult mai puţine decât pretindeau rebelii.

 • STEAUA schimbă traseul de frica evenimentelor din UCRAINA!

  STEAUA are prima şansă să se califice în turul 3 preliminar al LIGII CAMPIONILOR, în faţa norvegienilor de la STROMSGODSET, însă, în eventualitatea unei confruntări cu AKTOBE, "roş-albaştrii" nu sunt de acord să zboare spre Kazahstan pe deasupra UCRAINEI.

 • SEBASTIAN LĂZĂROIU: În 2015 am putea avea un nou rând de ALEGERI PREZIDENŢIALE

  Fostul consilier prezidenţial SEBASTIAN LĂZĂROIU a atenţionat marţi, într-un lung mesaj, că există posibilitatea ca în 2015 să fie organizate ALEGERI PREZIDENŢIALE în cazul în care KLAUS IOHANNIS reuşeşte să obţină prima funcţie în stat, liderul PNL aflându-se în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate.

 • SCANDAL în Federația Română de Ciclism. Eduard NOVAK: Vechea conducere FURA anual zeci de mii de euro

  „Vechea conducere a federaţiei fura între 70.000 şi 100.000 de euro pe an", a declarat, pentru ZIUAnews, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak. Principalul vizat de aceste acuze este Vasile Selejan, fost secretar general. Adversarii lui Novak încearcă să impună un nou preşedinte la federaţie, ceea ce a creat confuzie inclusiv în cadrul UCI (n.r. - Uniunea Ciclistă Internaţională). Între timp, lupta s-a mutat la DNA.

 • Ultimele măsuri luate de FRF contravin măsurilor pe care UE le vrea obligatorii din 2015

  Gafele făcute de FRF în lunile care au trecut de la sosirea lui Răzvan Burleanu la conducerea instituției sunt de notorietate. Președintele a evitat luni întregi să își valideze salariul (circa 4000 de euro) în Comitetul Executiv, for care a avut tardiv pe ordinea de zi și validarea organigramei propuse de președinte după ce a ocupat postul vacantat de Mircea Sandu. Ultima mutare dubioasă a FRF este validarea, de către un Comitet Executiv tot mai buimac, a unor schimbări care afectează libertatea jucătorilor și intră în contradicție cu normele UE. Modificările au fost făcute în Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal (RSTJF ).

 • PROGRAMUL de miercuri al premierului VICTOR PONTA

  Agenda oficială de miercuria premierului VICTOR PONTA cuprinde, pe lângă şedinţa săptămânală de guvern, participarea la evenimentul de predare a cheilor unui număr de 100 de microbuze şcolare achiziţionate de MDRAP şi la lansarea programului de internship al Executivului.

 • Oficiali americani: Zborul MH17, doborât din greșeală de către proruși slab pregătiți

  Zborul MH17 a fost probabil doborât dintr-o eroarea unor insurgenți proruși slab pregătiți, au anunțat oficiali americani din domeniul securității.

DIN CATEGORIE

 • TOP CITITE
 • TOP COMENTATE

Sondaj Ziua News

  • Cine credeţi că are dreptate în disputa privind legea reducerii CAS?

  • VOTEAZA
  • Cine consideraţi că va ieşi în avantaj în urma fuziunii dintre PNL şi PDL?

  • VOTEAZA