Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cancer pulmonar: 4000 de oameni mor în fiecare zi in lume. Noile terapii pot prelungi viața pacienților

Postat la: 16.12.2016 - 15:27 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Există un tratament nou, un deschizător de drumuri, pentru tratamentul cancerului pulmonar, altul decât cu celule mici, cu mutație pozitivă T790M a EGFR.

"Peste 4.000 de oameni mor în fiecare zi pe Glob din cauza cancerului pulmonar - numărul de victime pe care l-ar face prăbușirea a 44 de avioane mari de pasageri!", a declarat Prof. Dr. Tudor Ciuleanu, Institutul Oncologic Cluj, într-un eveniment în care a adus informații de ultimă oră de la Conferința Mondială privind Cancerul Pulmonar.

În România anului 1997, cancerul pulmonar cauza 7.000 de decese pe an, iar acum vorbim despre 10.000 de bolnavi de cancer pulmonar care mor în fiecare an în România" - a declarat Dr Alexandru Grigorescu, Cercetător Științific Gradul I, Doctor Abilitat. În fiecare an, cancerul pulmonar face peste 2 milioane de victime în întreaga lume. Practic, un oraș demărimea Bucureștiului dispare în fiecare an din cauza cancerului pulmonar, cel mai devastator tip de cancer - a atras atenția Prof. Dr. Tudor Ciuleanu.

Noua paradigmă în tratamentul cancerului pulmonar este „terapia adecvată pacientului adecvat lamomentul adecvat", conform dr Cătălin Costovici, medic primar oncologie medicală, Donna Medical Center. AstraZeneca a prezentat datele studiului AURA3, care vin în sprijinul poziționării unui nou produs, Tagrisso (osimertinib), ca posibil nou standard de tratament pentru terapia de linia a doua la pacienții cu cancer pulmonar altul decât cu celule mici (NSCLC) local avansat sau metastazat, cu mutație pozitivă T790M a receptorului pentru factorul de creștere epidermal (EGFR).

Primele date ale studiului randomizat de faza a III-a au arătat că terapia de linia a doua cu Tagrisso îmbunătățește supraviețuirea fără semne de progresie a bolii (PFS) cu 5,7 luni, în comparație cuchimioterapia standard pe bază de dublet de platină (rată de risc [HR]=0,3). Rezultatele au fost prezentate la cea de-a 17-a Conferință mondială privind cancerul pulmonar (WCLC) de la Viena, organizată de Asociația Internațională de Studiu al Cancerului Pulmonar (IASLC), și au fost publicate simultan online de The New England Journal of Medicine.

Tagrisso reduce riscul de progres al bolii cu 70% și dublează supraviețuirea fără semne de progresia bolii față de terapia clasică, prin chimioterapie. "Pacienții cu metastaze cerebrale și meningeală de gravitate extremă în cancer nu aveau nicio soluție, iar acest medicament se adresează și pacienților care au acest tip de metastaze." - a declarat Dr. AlexandruGrigorescu.

"Pesimismul în medicină nu are ce să caute, în oncologie cu atât mai puțin. Dacă dăm medicamentul care trebuie pacientului eligibil, rezultatele pot fi absolut semnificative. Targrisso este un deschizător de drumuri - ceea ce acum 6 -7 ani era de domeniul Science Fiction, acum a devenit realitate", a declarat Dr Cătălin Costovici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE