Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ce sfinti sarbatorim in Duminica Infricosatei Judecati. Ce sa nu faci la Lasata Secului de carne

Postat la: 19.02.2017 - 11:03 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Duminica Infricosatei Judecati deschide saptamana in care crestinii ortodocsi se pregatesc pentru inceputul Postului Mare. Intre duminica aceasta si Duminica izgonirii lui Adam din rai este condensata intreaga istorie a mantuirii neamului omenesc, pentru ca dupa aceea, pe parcursul Postului Mare, timpul acesta al istoriei sa fie cumva rastignit pentru a fi indumnezeit.

Acestia au fost ucenici ai Sfantului Apostol Pavel si l-au propovaduit pe Hristos mort si inviat. Lui Filimon, sotiei acestuia, Apfia, si lui Arhip, li se adreseaza Sfantul Apostol Pavel in Epistola catre Filimon: "... iubitului Filimon, impreuna lucrator cu noi si surorii Apfia si lui Arhip, cel impreuna ostean cu noi... ". (1: 1-2). Cu totii au avut un sfarsit martiric, fiind ucisi cu pietre in timpul imparatului Nero (54-68).

De fapt, Duminica aceasta ne ajuta sa gandim ca toti vom muri si ca toti vom ajunge la un moment dat sa fim judecati de Dumnezeu, si avem sansa in timpul Postului Mare, prin pocainta, sa dobandim un raspuns bun la aceasta judecata. Lasata Secului de Paste se desfasoara in doua trepte. Lasata secului de carne are loc in penultima duminica dinaintea inceperii postului. Anul acesta, ultima zi in care se mananca preparate din carne inainte de post este 19 februarie. Duminica viitoare, 26 februarie, are loc Lasata Secului de branza, lapte, oua si peste.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE