Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Trei lucruri de ştiut despre Peştera Sfântului Andrei

Postat la: 30.11.2016 - 10:20 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sub numele de Peştera Sfântului Andrei este cunoscută o mănăstire dobrogeană, situată în apropierea localităţii Ion Corvin din judeţul Constanţa. Este construită în jurul unei peşteri în care tradiţia populară susţine că a trăit şi a creştinat Sfântul Apostol Andrei.

1. Peştera se găseşte la mai puţin de 2 kilometri de „Cişmeaua Mihai Eminescu" şi la apoximativ 4 kilometri de şoseaua Constanţa - Ostrov, fiind clasată ca monument istoric. În timpul stăpânirii otomane peştera a fost uitată. În 1943 a fost redescoperită de preotul Constantin Lembrău, împreună cu avocatul Ion Dinu, iar în 1944 peşterea a fost resfinţită şi redată practicii creştin-ortodoxe. S-au construit o turlă şi un zid de protecţie. Comunismul a lăsat-o în paragină. După 1989 s-au reînceput lucrările de dezvoltare a ansamblului monahal şi, astfel peştera a revenit în atenţia publică.

2. În actuala biserică din peşteră, în pronaos, se află, scobit iniţial în piatră, patul de odihnă al apostolul Andrei. Astăzi, cel în suferinţă, de vrea să-şi redobândească sănătatea, petrece zile şi nopţi în acest loc.

3. Acatiste, iconiţe, cruciuliţe si alte obiecte religioase sunt depuse de credincioşi in scobiturile din pereţii peşterii. E ca şi cum vrei să fii parte din locul atins de suflarea sfântului Andrei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE