Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Apropiaţi ai Papei Francisc acuză Casa Albă de o "geopolitică apocaliptică"

Postat la: 15.07.2017 - 08:09 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În cadrul unui articol exploziv, doi apropiaţi ai Papei Francisc îl acuză pe Steve Bannon, Strateg Şef şi Consilier Principal al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, că a adoptat o "geopolitică apocaliptică" ale cărei rădăcini "nu sunt foarte îndepărtate" de cele ale fundamentalismului islamic, informează The Guardian.

Articolul apărut în La Civiltà Cattolica, care este verificat de Vatican înainte de publicare, scoate în evidenţă o critică severă a "fundamentalismului evanghelic" din Statele Unite, argumentând că în chestiuni care variază de la încălzirea globală la "migranţi şi musulmani", susţinătorii acestei ideologii au adoptat o variantă distorsionată a Scripturii şi a Vechiului Testament, care promovează conflictul şi războaiele mai presus de orice. Experţii de la Vatican consideră că articolul ar fi avut sprijinul explicit al Bisericii şi al Papei Francisc. Totodată, autorii săi, Antonio Spadaro, redactorul-şef al publicaţiei, şi Marcelo Figueroa, redactorul-şef al ziarului L'Osservatore Romano, sunt cunoscuţi ca apropiaţi ai Papei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE