Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Barack Obama își va rosti discursul de adio pe 10 ianuarie la Chicago

Postat la: 02.01.2017 - 15:33 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele american în exercițiu Barack Obama va rosti pe 10 ianuarie, la Chicago, un discurs de adio pentru a le mulțumi susținătorilor săi și a reflecta asupra celor două mandate petrecute la Casa Albă.

Într-o declarație trimisă prin email, Barack Obama amintește că primul președinte al Statelor Unite, George Washington, și-a scris mesajul de adio în anul 1796, și precizează că își va rosti discursul în orașul său de adopție, Chicago.

„Mă gândesc la aceste remarci ca la o ocazie de a vă mulțumi pentru această călătorie uluitoare, de a celebra modurile în care ați schimbat în bine această țară în ultimii opt ani, și de a oferi câteva gânduri despre încotro ne îndreptăm cu toții din acest moment", a scris Obama.

Succesorul său la Casa Albă, republicanul Donald Trump, va fi învestit în funcție pe 20 ianuarie. În timpul campaniei electorale, magnatul a promis că va revoca unele din măsurile-stindard ale lui Obama, printre care reforma sistemului de sănătate.

„Din 2009, ne-am confruntat cu o serie de provocări și, la capătul lor, am ieșit mai puternici. Aceasta s-a întâmplat pentru că nu am renunțat niciodată la credința care ne-a călăuzit de la întemeiere - convingerea noastră că, împreună, putem schimba în bine această țară", a adăugat Barack Obama în declarație.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE