Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Şeful CIA susţine că SUA sunt conştiente de riscurile unei întâlniri cu oficialii nord-coreeni

Postat la: 12.03.2018 - 10:07 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Trump „nu face acest lucru pentru teatru, se duce acolo să rezolve o problemă" a declarat şeful agenţiei de spionaj pentru Fox News. Preşedintele a declarat că viitorul summit ar putea produce „cel mai bun acord pentru lume". Dar criticii au avertizat că dacă discuţiile nu merg conform planului, cele două naţiuni ar fi într-o poziţie mai precară decât înainte.

Niciun preşedinte american nu s-a mai întâlnit cu un lider nord-coreean. Un asemenea summit ar fi fost posibil doar după concesii majore ale Nordului. Totuşi, conform rapoartelor, Trump a acceptat oferta pe loc atunci când i-a fost comunicată de sud-coreeni joi, luând astfel prin surprindere propria administraţie. Coreea de Nord a spus în numeroase rânduri în trecut că ar putea renunţa la armele sale nucleare în condiţiile potrivite. Pompeo a declarat pentru CBS că administraţia priveşte „cu ochii larg deschişi" la provocarea pe care o va reprezenta negocierea cu Nordul.

El a spus că Nordul vine la negocieri deoarece sancţiunile economice ale americanilor au avut efecte puternice. „Niciodată nu au fost coreenii într-o asemenea situaţie în care economia lor se află într-o poziţie riscantă, iar conducerea a fost sub o asemenea presiune", a spus Pompeo. Un alt oficial al Casei Albe, Secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, a subliniat că obiectivul „clar" al discuţiilor este dezarmarea nucleară a peninsulei coreene şi a precizat că SUA nu se aşteaptă să mai aibă loc vreun test nuclear înaintea întâlnirii. Totuşi, politicienii din ambele partide şi-au exprimat îngrijorările privind întâlnirea.

Senatorul republican Cory Gardner a declarat pentru CBS că doreşte „paşi concreţi şi verificabili pentru dezarmarea nucleară" înainte ca discuţiile să aibă loc. Un alt senator republican, Jeff Flake, a spus pentru NBC că este sceptic privind dezarmarea nucleară, văzând-o ca pe o ţintă nerealistă. De asemenea, senatorul democrat Elizabeth Warren s-a arătat îngrijorată că Departamentul de Stat „decimat" nu are oficiali care sunt familiari cu metodele Phenianului. „Vreau ca preşedintele nostru să aibă succes pentru că dacă el are succes, America are succes. Lumea ar fi mai în siguranţă. Dar sunt foarte îngrijorată că nord-coreenii ar putea profita de el", a spus Warren.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE