Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Fenomen natural extrem de rar, observat în Sankt Petersburg. Pe cer au răsărit trei sori

Postat la: 08.01.2017 - 09:52 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un eveniment natural extrem de rar a fost observat recent în Rusia, trei "sori" făcându-şi apariţia pe cer în zona oraşului Sankt Petersburg. Acest fenomen este supranumit "soare fantomă".

"Soarele fantomă", care a putut fi observat recent pe cer în zona celui de-al doilea oraş că mărime din Rusia, este un fenomen natural extrem de rar ce constă în apariţia a două puncte luminoase similare cu soarele, ce flanchează astrul real, cauzate de lumina care se reflectă în cristalele de gheaţă hexagonale. Acestea acţionează că o prisma, refractând lumina la 22 de grade şi dând naştere la două halouri strălucitoare, precizează sursă citată.

Acest fenomen se petrece în special în condiţii de ger extrem, după o noapte în care temperaturile scad rapid, în momentul în care soarele se află aproape de linia orizontului. Maria Borukha de la Planetariul din Sankt Petersburg, studentă-doctorandă în mecanică cerească la universitatea din acest oraş, a declarat că "soarele fantomă" reprezintă un fenomen atmosferic ce poate fi observat în orice colţ al lumii, în orice sezon, însă foarte rar "sorii" sunt atât de strălucitori precum cei văzuţi în zona oraşului său.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE