Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Fost agent CIA, arestat pentru deţinere ilegală de documente secrete

Postat la: 17.01.2018 - 08:46 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autorităţile din Statele Unite au reţinut un fost agent al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), acuzat de deţinere ilegală de informaţii clasificate care afectează securitatea naţională a ţării.

Potrivit ministerului american al justitiei, este vorba de fapte din 2012. Jerry Chun Shing Lee, 53 de ani, fost militar naturalizat american, a fost arestat la sosirea pe aeroportul J.F.Kennedy din New York. El s-a alăturat CIA în 1994, fiind însărcinat cu recrutarea şi gestionarea agenţilor pentru serviciile secrete americane. A lucrat în mai multe ţări inainte de a părăsi CIA în 2007 pentru a se instala în Hong Kong.

În 2012, Lee şi familia s-a mutat în Virginia, o suburbie din Washington. În drum spre SUA, în timpul unei escale în Honolulu, FBI a percheziţionat camera de hotel a fostului agent, descoperind două carnete pline cu informaţii strict secrete, care ar fi trebuit predate la plecarea din CIA.

Potrivit ministerului Justiţiei, cele două carnete găsite conţineau note scrise de mână referitoare la informaţii clasificate ca secrete de apărare, inclusiv identităţile reale şi numerele de telefon ale unor angajaţi secreţi ai CIA, notiţe luate în timpul unor întâlniri cu agenţi, locuri de întâlnire şi adrese ale unor case sigure pentru agenţii CIA. Lee este acuzat de deţinere ilegală de informaţii legate de securitatea naţională, o învinuire pasibilă de 10 ani de închisoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE