Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


In cine vor sa traga rusii? Putin trimite rachete antiaeriene împotriva aviaţiei ISIS inexistente

Postat la: 29.09.2015 - 10:38 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comandantul forţelor NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, consideră că rachetele antiaeriene ruseşti în Siria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic sunt inutile. Acesta susţine că nu este justificată desfăşurarea de rachete sau de avioane de vânătoare sofisticate împotriva Statului Islamic.

"Nu am văzut o activitate a avioanelor ce aparţin grupului Statul Islamic care să justifice desfăşurarea de rachete SAM 15 şi SAM 22 sau de avioane de vânătoare sofisticate. Aceste echipamente sofisticate nu au nicio legătură cu grupul Statul Islamic", a indicat la Washington generalul. Potrivit generalului Breedlove, Rusia caută de fapt să creeze o 'umbrelă' de protecţie împotriva oricărui atac aerian, în favoarea regimului lui Bashar al-Assad, relatează Agerpres.

Ruşii ar căuta înainte de toate în Siria să prelungească regimul Assad 'pentru că este garantul legitim pentru porturile şi bazele lor aeriene în Siria'. SUA sunt în alertă de câteva săptămâni în urma întăririi prezenţei militare ruseşti în Siria, Moscova construind - potrivit lor - o adevărată bază aeriană cu 28 de avioane de luptă în provincia Lattakia, fief al lui Bashar al-Assad. La Adunarea Generală a ONU, luni, la New York, preşedinţii Barack Obama şi Vladimir Putin s-au acuzat mutual că alimentează tensiunile la faţa locului.

 

DE ACELASI AUTOR...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE