Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Kalaşnikov trece de sub controlul statului rus în mâinile unor investitori privaţi

Postat la: 15.02.2018 - 18:31 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conglomeratul rus de stat a anunţat într-un comunicat că a finalizat reducerea participării sale de la 51% la 25% plus o acţiune, în favoarea directorului său general Aleksei Krivoruciko, deja acţionar.

„Preţul tranzacţiei s-a ridicat la peste 1,5 miliarde de ruble", adică 21 de milioane de euro la nivelul actual, a precizat Kalaşnikov în comunicat. Acesta reprezintă o valoare aproape dublă faţă de cea din 2014, când au fost chemaţi investitori să ajute la redresarea producătorului, care ieşea atunci dintr-o îndelungată perioadă de declin, notează Rostec.

Această dezangajare progresivă a statului rus se înscrie într-o transformare în profunzime, de mai mulţi ani, a legendarului producător de puşti de asalt. Produsele sale se diversifică şi se bucură de un succes tot mai mare la export, în pofida sancţiunilor americane care i-au fost impuse din cauza crizei ucrainene.

Înfiinţată în 1807, la Ijevsk, la 1.300 de kilometri est de Moscova, fosta fabrică Ijmaş a fost transformată din 2013, când Rostec a fuzionat-o cu o fabrică vecină, Ijmeh, şi a redenumit ansamblul cu numele celui mai celebru angajat al ei, Mihail Kalaşnikov, inventatorul AK-47, mort la sfârşitul lui 2013 la vârsta de 94 de ani.

Unul dintre ultimele acte publice ale creatorului celei mai vândute puşti din lume a fost să-i denunţe, lui Vladimir Putin, declinul întreprinderii, o proastă gestiune şi salariile mici ale muncitorilor. După venirea acţionarilor privaţi, între care şi Krivoruciko, a fost operată o schimbare de imagine, prin noi modele şi o diversificare - haine, cuţite, magazine de suveniruri. Accentul a fost pus pe export, în pofida sancţiunilor americane.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE