Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Statul Islamic a revendicat atacul armat de la clubul Reina din Istanbul

Postat la: 02.01.2017 - 13:51 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat luni dimineaţă atacul armat care a zguduit în noaptea dintre ani clubul Reina din Istanbul, unde au fost ucise 39 de persoane, printre care se numără inclusiv 24 de cetăţeni străini. Autorităţile turce au lansat o operaţiune masivă pentru a-l captura pe atacatorul necunoscut, care a reuşit să scape în haosul de după atac.

"În continuarea operaţiunilor binecuvântate pe care luptătorii Statului Islamic le-au condus împotriva apărătorilor crucii din Turcia, un soldat eroic al califatului a lovit unul dintre cele mai faimoase cluburi de noapte, unde creştinii petrec această sărbătoare apostată", se arată într-un comunicat al ISIS. Autorităţile turce au descoperit mai multe similarităţi între atentatul de la aeroportul internaţional Ataturk şi atacul armat de la clubul Reina. De asemenea, anchetatorii încearcă să investigheze dacă este vorba chiar de aceeaşi celulă teroristă a ISIS. Până în acest moment, liderii turci au evitat să speculeze cu privire la identitatea principalului suspect sau gruparea din spatele atacului armat din Istanbul.

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a declarat duminică după-amiază că autorităţile turce nu au informaţii clare pentru a putea stabili cine este vinovat de atacul armat sângeros de la clubul Reina din Istanbul. În atacul armat din noaptea de Revelion, şi-au pierdut viaţa 39 de persoane, inclusiv 16 cetăţeni străini, iar alţi 69 de oameni au fost răniţi. "Mai multe detalii au început să iasă la lumină, dar autorităţile lucrează pentru a obţine rezultate concrete. Poliţiştii şi forţele de securitate vor transmite informaţii în timpul investigaţiei", a declarat premierul Yidlirim. Prim-ministrul turc a evitat să speculeze cu privire la identitatea atacatorului, care este în continuare căutat de autorităţile din Istanbul. Forţele de securitate au lansat o operaţiune masivă în căutarea suspectului, care şi-a abandonat arma în clubul Reina.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE