Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Venezuela: tribunalul Suprem a hotarat ca toate deciziile parlamentului sunt nule si invalide

Postat la: 12.01.2017 - 09:09 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tribunalul Suprem de Justitie (TSJ) din Venezuela a apreciat miercuri ca parlamentul, dominat de opozitie, s-a plasat in situatie de "refuz de autoritate" si ca toate deciziile sale sunt nule si invalidate, relateaza AFP.

"Odata cu intrare in functie a Adunarii Nationale pentru noua sa sesiune, la 5 ianaurie, si numirea unei noi echipe de conducere in fruntea sa, puterea legislativa s-a plasat in situatie de refuz de autoritate si toate deciziile luate din ziua respectiva sunt deci nule", a anuntat TSJ intr-un comunicat de presa.

Printre aceste decizii TSJ mentioneaza in special votul de la 9 ianuarie prin care parlamentarii venezueleni l-au condamnat pe presedintele Nicolas Maduro pentru "abandonarea misiunii" functiei sale, atribuindu-i responsabilitatea "crizei fara precedent" care zguduie tara.

In fata acestei decizii, pe care a numit-o "apel la o lovitura de stat", presedintele Nicolas Maduro a reactionat infiintand o "echipa de comando national impotriva loviturii de stat".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE