Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Zeci de oameni au murit din cauza gerului cumplit

Postat la: 10.01.2017 - 10:02 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Valul de frig care a cuprins Europa a făcut peste 30 de victime în ultimele zile. Cea mai afectată este Polonia, unde temperaturile au scăzut sub minus 20 de grade, dar probleme mari sunt şi în Italia, Grecia şi Turcia.

În Polonia, gerul cumplit a provocat moartea a cel puţin 10 persoane. La nivelul ţării, nu mai puţin de 65 de oameni au murit de hipotermie de la începutul lunii noiembrie.

În Turcia, mii de pasageri au rămas blocaţi pe aeroportul Ataturk, după ce cea mai mare companie aeriană a ţării a anulat 1.200 din cele 1.500 de zboruri programate. Chiar şi strâmtoarea Bosfor a fost închisă pentru feriboturi din cauza lipsei de vizibilitate.

În Bulgaria, autorităţile au anunţat că 75.000 de case au rămas fără electricitate. Iar în Grecia, ninsorile au blocat zeci de drumuri. Cei mai afectaţi de ninsoare au fost imigranţii din insulele elene, care sunt cazaţi în containere şi au suferit din cauza frigului. Chiar şi aşa, unii dintre ei au arătat că au un suflet mare şi au mers să împartă din alimentele lor unor familii de greci care nu aveau nimic de mâncare.

Probleme sunt şi în alte capitale europene. În Skopje, un macedonean a fost găsit mort din cauza frigului, în timp ce la Moscova temperaturile au scăzut la minus 30 de grade.

În Italia, cel puţin două persoane au murit din cauza gerului care a cuprins centrul şi sudul ţării. Zăpada a acoperit multe dintre localităţile devastate de cutremurele din 2016, iar câţiva primari au decis închiderea şcolilor până miercuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE