Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


SCANDAL mondial împotriva privatizării apei

Postat la: 09.08.2014 - 14:47 | Scris de: Ziua News

5

Noua ordine mondială impusă de Grupul Bilderderg a vizat până de curând privatizarea apei. În viziunea megalomană a Grupului, apa reprezintă un bun care trebuie exploatat pentru a obţine profit, cu toate că Organizaţia Naţiunilor Unite a menţionat apa ca un bun public. Oamenii din mai multe colţuri ale lumii au început să se revolte. Din Portugalia, până în Germania, India şi SUA. Speriaţi de o posibilă escaladare la nivel planetar a acestui scandal, autorităţile de la Bruxelles au bătut în retragere. Deocamdată.

Comisia Europeană a retras sectorul apei dintr-o propunere de lege europeană privind concesiunile. Motivul îl constituie temerile legate de o eventuală privatizare, în special în Germania, unde acest sector este gestionat de municipalităţi. "De luni de zile există informaţii referitoare la încercarea Comisiei, de privatizare a apei prin propunerea sa privind concesiunile", a declarat comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier. Cetăţenii germani, revoltaţi de decizia de privatizare a sectorului apei au strâns aproape un milion de semnături pentru petiţia "Apa este un drept al omului" în cadrul "Iniţiativei cetăţenilor europeni". Petiţia a fost introdusă prin Tratatul de la Lisabona şi permite unui număr de cel puţin 1.000.000 de cetăţeni ai UE să prezinte Comisiei Europene o propunere în vederea modificării legislaţiei europene într-un anumit domeniu.

Petiţia cere ca instituţiile europene şi statele membre să fie obligate să se asigure că toţi oamenii au dreptul la apă şi canalizare şi că alimentarea cu apă şi gestionarea resurselor de apă să nu facă obiectul normelor pieţei interne, iar serviciile de apă să fie excluse de la privatizare. "Este de datoria noastră să ţinem cont de îngrijorările exprimate de un număr atât de mare de oameni. Astfel, cea mai bună soluţie pare a fi eliminarea apei din domeniul de aplicare a directivei privind concesiunile", a afirmat comisarul european Michel Barnier.

Speriat de amploarea iniţiativei cetăţeneşti europene, comisarul european a fost obligat să facă un pas în spate, deşi înainte era un susţinător înfocat al acestei măsuri. Eurodeputata ecologistă germană Heidi Ruhle a spus că legea privind concesiunile era o formă de presiune asupra statelor naţionale, astfel încât apa lor să devină un bun privatizabil ca orice marfă şi scos la vânzare. Interesul comisarului Michel Barnier a ieşit la iveală o dată cu informaţiile privind aşa-numita "troikă" (formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional) care a cerut explicit guvernelor Greciei şi Portugaliei să privatizeze companiile de apă. Organizaţiile non-guvernamentale din Europa au cerut într-o scrisoare eurocraţilor de la Comisia Europeană să explice de ce, prin presiunile făcute asupra guvernelor Greciei şi Portugaliei, au încălcat tratatul de aderare care le cerea să rămână neutri în ceea ce priveşte politica de privatizare. Multă vreme, Comisia nu a dat niciun răspuns.

Surse de la Bruxelles spun că există un lobby puternic al unor companii transnaţionale făcut asupra Comisiei Europene în vederea emiterii unei directive pentru concesiunea şi privatizarea bunurilor şi serviciilor publice care erau până acum considerate vitale pentru populaţie. Una dintre aceste companii este şi Nestle. Fostul ei preşedinte, austriacul Peter Brabeck-Letmathe, a stârnit un scandal internaţional acum câţiva ani prin declaraţiile şocante pe care le făcea în faţa presei. Letmathe afirma fără ocolişuri că apa este un bun ca oricare altul, că nu este un drept al omului şi, ca orice bun, trebuie privatizat.

Peter Brabeck, CEO al companiei Nestle: "Accesul la apă NU ar trebui să fie un drept public"

"Azi oamenii cred că tot ce vine din natură este bun. Asta reprezintă o mare schimbare deoarece destul de recent am învăţat că natura poate fi nemiloasă. Omul se află acum în poziţia în care să poate asigura o balanţă naturală, dar în pofida acestor lucruri avem şi o deviză... că tot ce provine din natură este bun. După 15 ani de mâncat produse modificate genetic în Statele Unite nu am întâlnit niciun caz de îmbolnăvire din cauza consumării lor în termenul de valabilitate şi totuşi în Europa suntem atât de speriaţi că ni s-ar putea întâmpla ceva şi asta este ipocrizie mai mult decât orice altceva. Apa este, desigur, cea mai importantă materie primă pe care o avem astăzi în întreaga lume. Este o întrebare dacă ar trebui să privatizăm rezerva de apă a populaţiei şi sunt opinii diferite legate de acest subiect. Este prima pe care eu o consider extremă şi este reprezentată de ONG-uri care ne bombardează cu mesaje prin care declară apa ... un drept public. Asta înseamnă că orice fiinţă umană ar trebui să aibă acest drept, să aibă acces la apă, şi asta e o soluţie extremă. O a doua variantă este aceea că apa este considerată produs ca oricare altul şi ca orice alt produs ar trebui să aibă o valoare de piaţă. Personal, eu cred că este mai bine să dăm unui produs o valoare pentru a ştii cu toţii că el are o valoare şi atunci să luăm măsuri specifice pentru acea parte a populaţiei care nu are acces la apă şi aici sunt mai multe posibilităţi", a declarat fostul CEO al Nestle.

Compania Nestle a declanşat mai multe scandaluri în lume. În Pakistan, unde a secătuit izvoarele subterane pentru a vinde marca sa de apă îmbuteliată, "Pure Life". O poveste similară a avut loc în Nigeria, unde preţul unei singure sticle de apă îmbuteliată depăşeşte venitul zilnic al unui cetăţean nigerian. Nestle deţine sau arendează 50 de izvoare din întreaga Americă. Totodată, Nestle controlează o treime din piata internă pentru apă îmbuteliată din SUA. Un exemplu al problemelor pe care Nestle le cauzează este Colorado, unde 80% dintre cetăţenii oraşului Aurora se opuneau prezenţei companiei. Pe parcursul următorului deceniu, aceasta ar urma să extragă 2,5 miliarde de litri de apă din Raul Arkansas pentru a o vinde mai apoi sub marca "Arrowhead Springs". Mai mult, sticlele din plastic ne-biodegradabil sunt poluanţi majori şi rămân toxice timp de un mileniu. Potrivit Watch Corporate, Nestle face un profit de 35 de miliarde de euro în fiecare an din vânzările de apă îmbuteliată la nivel mondial.

PUTETI CITI SI...
DE ACELASI AUTOR...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ovy, 18 septembrie 2014 23:00

din pacate la noi deja apa este privatizata de mult si platim destul de mult pt ea :)

0
0

ionescu, 14 septembrie 2014 21:50

Un alt fel de nazism .

0
0

gheorghe, 9 septembrie 2014 18:58

Apa ca si celelalte bogatii naturale este deci o resursa inepuizabila ce poate sa aduca profituri mari si constante ocultilor ce conduc lumea. De aceea, la fel ca toate resursele naturale, trebuie sa le revina si sa faca profituri din ea. Concluzia este ca in spatele Comisiei Europene, a Consiliului Europei etc. se afla aceste forte oculte care coduc de fapt si care au doar interese materiale. Este foarte grav ca, de fapt, UE nu este decat un instrument, de a castiga bani, in mainile lor.

0
0

elena, 9 septembrie 2014 16:58

am gresit adresa de email pentru comentariul precedent

0
0

elena, 9 septembrie 2014 16:52

Ce stii despre acest parinte?

Preşedintele PMP Elena Udrea l-a vizitat pe stareţul Mănăstirii Sfântul Vasile din Leucuşeşti, (Suceava), părintele care a prezis că ea va fi următorul preşedinte al României. Ştiri pe aceeaşi temă Predicţia stareţului vizionar din Suceava, specializat în şefi de stat... „Am văzut previziunea acestuia şi, având în vedere că şi eu cred acelaşi lucru, de asta sunt în competiţie, o să mergem până acolo. Când vine de la un om atât de credincios are altă greutate“, a declarat Elena Udrea, citată de Mediafax. Părintele Ioil (85 de ani), stareţul Mănăstirii Sfântul Vasile din Leucuşeşti, judeţul Suceava, a vorbit în faţa credincioşilor despre următorul om care va sta la cârma României. Acesta a mărturisit, potrivit suceavanews.ro, că i s-a arătat într-o carte că viitorul preşedinte al României va fi o femeie, iar aceasta va fi Elena Udrea.

0
0

ULTIMA ORA

 • SUA/atacuri: Suspectul pare sa fi acționat singur (FBI)

  Presupusul autor al atentatului comis la 17 septembrie în cartierul Chelsea din New York pare să fie un element izolat, fără legături cu vreo mișcare extremistă, a afirmat marți directorul FBI, James Comey, citat de AFP.

 • Liviu Dragnea se simte vanat: 'Exista persoane carora li se cere sa dea ceva de mine'

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că primeşte tot mai des informaţii conform cărora diverse persoane anchetate şi chiar condamnate din ţară sunt întrebate "în permanenţă" "să dea ceva" despre persoana sa.Citeşte şi: AUTODENUNȚUL original al lui Sebastian Ghiță depus la Parchetul General / ...

 • VERDICTUL crunt, dat de profesori universitari: 'Kovesi A PLAGIAT'

  Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), din Cluj Napoca, confirmă PLAGIATUL procuroarei Laura Codruţa Kovesi.Citeşte şi: AUTODENUNȚUL original al lui Sebastian Ghiță depus la Parchetul General / DOCUMENT /* (c)AdOc ...

 • KLAUS IOHANNIS pleaca in GERMANIA pentru a primi un PREMIU

  Presedintele KLAUS IOHANNIS va primi, miercuri, la Kiel, in Germania, premiul HERMAN EHLERS 2016 pentru merite deosebite in sprijinirea statului de drept si a luptei impotriva coruptiei.“Presedintele Romaniei se va afla la Kiel, in Germania. Motivul prezentei este faptul ca va primi premiul HERMAN EHLERS 2016. Este un premiu care este acordat domnului presedinte din partea fundatiei cu acelasi nume pentru merite deosebite in sprijinirea statului de drept si a luptei impotriva coruptiei. Este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane”, a anuntat purtatorul de cuvant la presedintelui, Madalina Dobrovolschi. Ea a precizat ca fundatia care ofera premiul poarta numele fostului presedinte al Parlamentului german intre 1950-1954, iar distinctia HERMAN EHLERS a mai fost oferita de-a lungul timpului “multor ...

 • ALEGERI PARLAMENTARE 2016: KLAUS IOHANNIS a facut portretul ALESULUI IDEAL

  Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, marti, ca “un politician, un parlamentar, este alesul poporului. El nu este doar un om care se duce in Parlament si ridica mana in numele partidului. O persoana care are dosar penal sau condamnare penala, cum sa reprezinte un astfel de etalon? Atunci cand este absolvit de vina, toata cinstea mea, dar pana atunci nu trebuie sa fie in viata publica. Este nevoie de un timp pana cand toti oamenii inteleg de ce nu este bine sa fie votat un om cu probleme penale. Pentru ca acest mesaj sa ajunga la toti alegatorii, este nevoie de timp”, noteaza Hotnews.ro. KLAUS IOHANNIS a declarat ca poate sa faca o “paralela cu parlamentarii penali” dupa ce i-a decorat, ...

 • Dragnea despre autodenunțul lui Ghița: Daca e adevarat, e un lucru foarte grav

  Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că, dacă aspectele afirmate de deputatul Sebastian Ghiță într-un autodenunț publicat în aceeași zi sunt adevărate, "atunci e vorba de un lucru foarte grav" și trebuie făcute cercetări.

 • VERDICTUL crunt, dat de profesorii universitari: 'Kovesi A PLAGIAT'

  Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), din Cluj Napoca, confirmă PLAGIATUL procuroarei Laura Codruţa Kovesi.Citeşte şi: AUTODENUNȚUL original al lui Sebastian Ghiță depus la Parchetul General / DOCUMENT /* (c)AdOc ...

 • '25' al lui Adele - peste 10 milioane de exemplare in SUA și a primit Discul de Diamant/ VIDEO

  Cel mai recent album al divei britanice Adele, ''25'', a depășit ștacheta de 10 milioane de copii vândute în Statele Unite. The Recording Industry Association of America (RIAA) i-a înmânat artistei o placă ce vine să certifice faptul că produsul discografic apărut pe piață în noiembrie 2015 a reușit ...

 • Bogdan Tiberiu Iacob | Misterele se adancesc la Guvern. Ce STIE (SI NU SPUNE) Premierul Ciolos

  O știre din presa de ieri ne avertizează că generația actuală de copii nu mai are parte de povești și basme, ca odinioară, lucru rău, în opinia pedagogilor. Ca unul din altă generație, am avut parte de ele și mă încumet să-l plasez pe actualul mult lăudat premier Dacian Cioloș într-un rol aparent in ...

 • LIGA CAMPIONILOR: REZULTATELE si MARCATORII din partidele de MARTI

  REZULTATE GRUPE LIGA CAMPIONILOR. Etapa a doua a grupelor LIGII CAMPIONILOR a inceput marti seara cu o serie de partide foarte spectaculoase. In derby-ul serii, Borussia si Real Madrid au remizat la Dortmund, scor 2-2, iar alte doua formatii, Copenhaga si Juventus, au reusit sa inscrie cate patru goluri. Iata rezultatele inregistrate marti seara in GRUPELE LIGII CAMPIONILOR: GRUPA E TSKA Moscova – Tottenham Hotspur 0-1 (0-0) (Son ’71)AS Monaco – Bayer Leverkusen 1-1 (0-0) (Glik ’90+4/ Hernandez ’73) GRUPA F Borussia Dortmund – Real Madrid 2-2 (1-1) (Aubameyang ’43, Schurrle ’87/ Ronaldo ’17, Varane ’68)Sporting Lisabona – Legia Varsovia 2-0 (2-0) (Ruiz ’28, Dost ’37) GRUPA G FC Copenhaga – Club Brugge 4-0 (0-0)  (Denswil ’53, Delaney ’64, Santander ...

citysmart.ro


DIN CATEGORIE

 • TOP CITITE
 • TOP COMENTATE

Sondaj Ziua News

  • Cine credeti ca va castiga majoritatea alegerilor parlamentare?

  • VOTEAZA