Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Clientela PSD, onorată de Guvernul Ponta cu salarii de 5000 de euro pe lună și bonificații de 180.000 euro pe an

Postat la: 20.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT DE PRESA. Nevoia Guvernului Ponta de a mulţumi propria clientelă de partid şi, pe această cale, de a-şi însuşi bani publici, este din ce în ce mai mare. OUG 10/2015 este dovada certă că Guvernul Ponta nu este interesat ca să existe o guvernanţă corporativă profesionistă în întreprinderile publice făcând ca prin acest act abuziv să pătrundă în sistem tot felul de clienți politici.

Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice statuează o procedură transparentă de selectare şi numire în consiliile de administraţie şi în consiliile de supraveghere a unor persoane foarte bine pregătite. Această ordonanţă a fost modificată de Guvernul Ponta prin Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr.51/2013 care modifică sistemul de remuneraţie a membrilor consiliilor de administraţie şi de supraveghere introducând, pe lângă o componentă fixă, o componentă variabilă - bonusurile - care poate să ajungă la sume imense. Un exemplu ar fi un membru în Consiliul de Administraţie al Transelectrica, ce ajunge să cumuleze bonusuri de 180.000 EURO/an cu un salariu de 60.000 EURO/an.

După această modificare, Guvernul Ponta a găsit şi modalitatea pentru ca clienţii să ajungă la aceste venituri şi prin prezentul act (OUG 10/2015) stabileşte că, în cazul în care nu sunt selectaţi un număr suficient de administratori, autoritatea publică tutelară poate desemna prin decizie sau ordin administratori provizorii. Este evident că aceşti administratori nu trebuie să îndeplinească nici un fel de condiţii în afară de aceea de a fi desemnaţi de ministrul tutelar. Dacă câştigi 5.000 EURO/lună, în cele 4 luni de mandat provizoriu poţi acumula 20.000 EURO cu care să „mulţumeşti" partidul.

De subliniat faptul că această ordonanţă a fost contra-semnată de cel puţin 4 miniştri care sunt direct interesaţi să numească membri în consilii de administraţie şi astfel se găsesc într-un conflict de interese dovedit. Ordonanţa a fost depusă la Senatul României cu numărul de înregistrare L236/2015 având termen de depunere a raportului de către comisia de specialitate 3.06.2015. Până atunci, cu siguranţă posturile vor fi ocupate de clientela PSD în detrimentul unei guvernanţe corporative europene.

Senator PNL
Nicolae Vlad Popa

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE