Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce să fie inchise supermarketurile duminica? Iata care ar fi explicatia PNL

Postat la: 13.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Inchiderea supermarketurilor in zilele de duminica ar ajuta producatorul roman sa-si vanda produsele, spune deputatul PNL Tinel Gheorghe, unul dintre initatorii unei propuneri legislative prin care se vrea incurajarea si revitalizarea comertului traditional.

"Fiind membru in Comisia de Agricultura, am fost si initatorul legii 321/2009 privind comercializarea produselor agroalimentare. In discutii, am avut in vedere si acest aspect. In dezbaterile care au avut loc atunci, intre retaileri si producatori, au spus 'Nu e nevoie, ne intelegem, vom accepta si producatori autohtoni, programe speciale, rafturi speciale pentru producatorii traditionali'. Am zis ca, daca e asa, nu e nicio chestie, dam un debuseu si producatorului nostru traditional, are unde sa vanda. Au trecut sase ani de atunci si unde suntem? In 2009.

Taranul meu plange ca n-are unde sa vanda, in piata n-are loc de samsari, la retaileri nu s-apropie. Iar eu sunt om politic roman, ales de votul celor de care ma lovesc zi de zi in teritoriu. Si care spun 'Pe noi chiar nu ne sprijina nimeni, nu vrea nimeni sa ne asculte, sa ne ajute?'", a explicat Tinel Gheorghe, pentru Ziare.com motivele care stau la baza acestui proiect legislativ.

Acesta precizeaza ca practica unui supermarket de a functiona doar sase zile pe saptamana nu e una impusa doar de Romania si nici una anticoncurentiala, dand exemplul Germaniei si Frantei. Totodata, mentioneaza ca exista intotdeauna masuri coercitive pentru ca un retailer sa includa intre produsele sale si pe cele autohtone.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE