Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gorghiu cere returnarea de către Guvern a banilor luați pentru BACȘIȘ

Postat la: 16.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liberalii, prin vocea Alinei Gorghiu au cerut Guvernului să returneze operatorilor economici banilor pe care i-a luat în perioada în care a fost în vigoare ordonanța privind impozitarea bacșișului. PNL susține că "operațiunea Bacșișul" este de fapt o nouă mostră de incompetenţă, rea-credinţă şi absurd a Guvernului.

"Nu trebuie să fii laureat al premiului Nobel în economie pentru a înţelege că impozitarea bacşişului, în forma reglementată de premierul Victor Ponta, nu ar fi adus beneficii semnificative la bugetul de stat. Şi celelalte efecte reale ale Ordonanţei Bacşişul erau eminamente negative", a transmis Alina Gorghiu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Copreşedintele PNL a mai arătat că societăţile comerciale ar fi fost supuse unui risc sporit de abuz din partea instituţiilor de control ale statului. "Drept consecinţă, Guvernul trebuie să restituie fondurile alocate de societăţile comerciale pentru a se conforma iniţiativelor fără sens pe care le-a adoptat. Devine tot mai evident că actualul Cabinet este alcătuit din miniştri după chipul şi asemănarea prim-ministrului lor, adică incompetenţi. Haosul creat la introducerea cardurilor de sănătate a fost generat la fel ca şi în cazul impozitării bacşişului de aceeaşi lipsă de pregătire şi evaluare guvernamentală a propriilor măsuri", consideră Alina Gorghiu.

Ministerul Finanţelor va elimina obligativitatea taxării bacşişului, a anunţat vineri ministrul de resort, Eugen Teodorovici. "Din păcate nu se poate reglementa în toate speţele sale", a spus Teodorovici, referindu-se la impozitarea bacşişului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE