Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Interdicţiile ANI aplicate parlamentarilor, anulate de Florin Iordache

Postat la: 05.12.2017 - 09:10 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a votat ieri un raport de adoptare unei iniţiative legislative a social-democratului Florin Iordache care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) încetează de drept.

„Interdicţiile aplicate deputaţilor şi senatorilor în temeiul art. 25 pe baza rapoartelor de evaluare, întocmite de Agenţia Naţională de Integritate şi care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în perioada 2007-2013, până la intrarea în vigoare a legii nr. 219/2013 pentru modificarea şi completarea legii nr. 96/2013 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, încetează de drept", se arată în iniţiativa legislativă înregistrată la Parlament de Florin Iordache pe 21 noiembrie şi adoptată de comisia juridică. Propunerea urmează să fie supusă votului Camerei Deputaţilor, cel mai probabil mâine, iar apoi va fi transmisă Senatului, care este forul decizional în acest caz.

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a criticat adoptarea de către comisia juridică a propunerii lui Florin Iordache, despre care a spus că înlătură orice posibilitate a ANI de a pune în discuţie incompatibilităţi, interdicţii, în perioada 2007-2013 privind unii deputaţi şi senatori. „Această modificare făcută de către PSD-ALDE încalcă flagrant obligaţiile pe care ni le-am asumat prin MCV. Este încă o dovadă că fie PSD-ALDE nu înţeleg ce înseamnă acest mecanism, fie pur şi simplu nu vor. PSD-ALDE să înţeleagă o dată pentru totdeauna că interesele ţării nu sunt interesele lor de partid", a declarat deputatul PNL.

Întrebat dacă sunt deputaţi şi senatori vizaţi de forma actuală a Legii ANI, Cătălin Predoiu a spus că vicepreşedintele ALDE, Steluţa Cătăniciu, ar fi un posibil nume.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE