Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Liviu Dragnea face Guvernul Grindeanu cu oameni în care, în primul rând, are el încredere

Postat la: 31.12.2016 - 12:48 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liviu Dragnea a spus că noul cabinet va fi format din nume "destul de noi" şi "oameni în care are încredere". Preşedintele PSD a confirmat că viitorul cabinet va avea patru ministere noi, două dintre ele fiind Ministerul Turismului şi Ministerul pentru IMM-uri, Mediului de Afaceri şi Antreprenoriatului.

"Nu e vorba de secretomanie, e vorba de puţină decenţă şi pragmatism. Eu nu vreau să dau nume înainte de a finaliza o construcţie guvernamentală pentru că totuşi Guvernul României este important, trebuie să cântărec foarte bine fiecare ministru pentru că programul de guvernare pe care îl avem deja făcut, cred eu că este cel mai complex, cel mai bun program de la Revoluţie încoace, dar şi cel mai greu de îndeplinit. Pentru asta, trebuie să fiu sigur că fiecare om care va fi în guvern este în stare să lucreze într-un ritm cum nu s-a mai lucrat până acum şi are capacitate de înţelegere şi implementare", a afirmat Dragnea.

Liderul social-democraţilor a mai spus că noul cabinet "va fi puţin diferit pentru că într-un fel conducea Guvernul Sevil Shhaideh, într-un fel va conduce Guvernul Sorin Grindeanu". "Îi ştiu foarte bine pe amândoi. În funcţie de asta, la unele ministere vor fi modificări faţă de lista iniţială", a completat Liviu Dragnea. "În ceea ce priveşte abordarea formulei guvernului vor fi nume destul de noi foarte multe, oameni în care eu am încredere. Şi formarea guvernului va continua semnalul pe care l-am dat de separarea apelor dintre partid şi servicii secrete, între guvern şi serviciile secrete. Vreau să existe relaţii foarte bune cu aceste instituţii, foarte strânse, dar instituţionale", a completat preşedintele PSD.

"Sunt zone cu potenţial foarte mare care acum sunt nişte agenţii în ministere, România nu a investit în 27 de ani. Vreau să fie un minister al Turismului distinct. Toată lumea spune ce ţară frumoasă avem, străinii spun ce ţară frumoasă avem, dar n-am fost în stare ca turismul românesc să aducă suficienţi bani acestei ţări din mai multe motive. De asemenea, va fi un minister distinct al IMM-ului, Mediului de Afaceri şi Antreprenoriatului pentru că relaţia dintre stat şi mediul de afaceri trebuie să fie total schimbată. Va fi bazată pe un parteneriat deschis, susţinut, fără teama de a vorbi cineva de trafic de influenţă pentru că oamenii de afaceri nu trebuie să mai fie hăituiţi pentru că ei susţin, de fapt, acest stat (...) Trebuie să aibă un minister al lor în care să îşi spună lunar problemele", a declarat Liviu Dragnea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE