Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nazare: "Ponta în loc să dea Tarom peșcheș ar trebui să să deblocheze legislația managementului profesionist al companiilor de stat"

Postat la: 05.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vicepreședintele PNL Alexandru Nazare a transmis astăzi o solicitare președinților Comisiilor de politică economică și Juridică din Camera Deputaților pentru a debloca proiectul legislativ care reglementează managementul companiilor de stat.

"Ordonanța de urgență 109 din 2011 a venit cu o serie de prevederi convenite cu Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială pentru a îmbunătăți performanțele companiilor de stat, adevărate găuri negre pentru economia românească. Una dintre cele mai importante prevederi ale acestei Ordonanțe face referire la selectarea transparentă a unor profesioniști care să conducă aceste companii.

Din păcate, aplicarea acestei Ordonanțe de către guvernul Ponta a dovedit că managementul privat a fost înlocuit cu managementul de partid, fiind promovați oameni loiali PSD și premierului. Ultimul raport de țară publicat de Comisia Europeană pentru România în cadrul procedurii Semestrului European semnalează faptul că performanțele companiilor de stat afectează stabilitatea macro-economică, iar progresele în reformarea lor au fost limitate, una din principalele probleme fiind aplicarea legislației privind guvernanța corporatistă.", a declarat Alexandru Nazare.

Deputatul PNL semnalează faptul că proiectul de lege pentru aprobarea OUG 109/2011, prin care puteau fi aduse modificări reglementărilor inițiale, este blocat în Camera Deputaților din octombrie 2012." Având în vedere deficiențele semnalate în aplicarea Ordonanței 109/2011, în luna mai 2013 am depus o serie de amendamente care să clarifice și completeze o serie din prevederile inițiale, în speranța că proiectul legislativ va fi dezbătut cu prioritate de Camera Deputaților.

Cea mai importantă modificare pe care o propun vizează interdicția selectării pentru conducerea companiilor a unor persoane care în ultimii 2 ani au făcut parte din organele de conducere ale partidelor politice sau au fost reprezentanţi ai partidelor politice în funcţii alese sau numite din administraţia publică centrală sau locală. Au trecut 2 ani de când am depus aceste amendamente și ele nu au fost nici până acum discutate. Premierul Ponta în loc să ofere Tarom și aeroportul Otopeni peșcheș, fără o procedură transparentă de privatizare, ar trebui să permită majorității PSD din Parlament să deblocheze modificările la legislația care garantează un management profesionist companiilor de stat. ", a concluzionat Alexandru Nazare. (Departamentul de comunicare al PNL)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE