Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Tăriceanu: Nu pot să stau alături de președinte atâta vreme cât va fi exponentul statului paralel

Postat la: 05.12.2017 - 09:08 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat, luni seară, de ce a refuzat să participe la manifestările organizate de Administrația Prezidențială cu prilejul Zilei Naționale a României, afirmând că atâta timp cât președintele va fi "exponentul statului paralel", nu poate să stea alături de acesta la un eveniment de o asemenea importanță.

"Atâta vreme cât președintele se va face că nu vede abuzurile care se petrec în justiție, cât nu va înțelege că obligația primară pe care o are ca președinte este nu numai să asigure buna funcționare a instituțiilor, dar aceste instituții au obligația să protejeze cetățeanul și să îl apere, să îi apere libertățile, atâta vreme cât președintele va fi exponentul statului paralel, care a acaparat puterea în România în mod ilegitim și face tot ceea ce poate ca să dărâme puterea legitimă, îmi pare foarte rău, nu pot să stau alături de un astfel de președinte la un eveniment atât de important", a afirmat Tăriceanu, într-o emisiune televizată.

De altfel, liderul ALDE a criticat și discursul pe care președintele Klaus Iohannis l-a ținut la recepția organizată la Cotroceni de 1 Decembrie, spunând despre acesta că a fost "un discurs eminamente politic".

"Am văzut discursul pe care l-a ținut seara la recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni, care a fost un discurs eminamente politic, menit să împartă România în două. În loc să fie în ziua de 1 Decembrie un discurs care să aibă o simbolistică aparte, este ziua în care totuși toți românii se unesc și visează la un ideal comun, președintele găsește acest moment potrivit tocmai să arate că există două Românii: o Românie a lui și a susținătorilor lui și o altă Românie care nu împărtășește aceleași visuri", a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE