Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ultimul sondaj de opinie dupa Scandalul Blaga la DNA, PSD taie 102 taxe si Băsescu la Senat. PSD creste, PNL se prabuseste!

Postat la: 12.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

PNL a comandat - deocamdata neoficial - un nou sondaj de opine pre-campanie pentru a vedea cum sta in ochii electoratului la data depunerii listelor cu semnaturi de adeziune. Sondajul nu se stie daca va fi dat publicitatii, pentru ca situatia reala este destul de rea, asa ca daca va iesi in public, acest sondaj va avea datele ajustate.

Ziuanews a intrat in posesia acestor date in forma lor bruta, asa cum rezulta direct depe teren. Ce stim cu certitudine este ca sondajul apare la doar doua saptamani dupa un alt sondaj comandat tot de PNL, la acelasi institut, dar atunci nu explodase scadalul "Blaga la DNA", iar Alina Gorghiu nu era unic presedinte al liberalilor. In acea perioada Ciolos nu devenise "invizibil", ci avusese un discurs bun in Parlament, plin de patriotism, iar Iohannis nu devenise "jucator". Este evident ca Dacian Ciolos devine unica speranta a PNL, dar numai pe mana presedintelui.

Tot atunci, Traian Basescu nu isi anuntase intentia de a candida la Senat, cei de la PSD nu au facut anuntul cu taierea a 102 taxe, intre care si cea de mediu, iar Sebastian Ghita de la PRU nu o atacase pe Kovesi, cu sustinerea lui Ponta si Tariceanu, si tot atunci Gabi Firea de la PSD, primar general al Capitalei nu anuntase rezolvarea chestiunii RADET si, implicit, a caldurii de la iarna pentru cetatenii Bucurestiului.

Din compararea datelor din cele doua sondaje se poate vedea lesne ca iesirea lui Vasile Blaga din scena si lasarea imaginii partidului numai in seama Alinei Gorghiu costa scump in rezultatele pre-electorale. Sondajul initial, realizat de Agentia de Rating Politic, dat publicitatii in 4 octombrie 2016 arata in felul urmator: PSD 38%, PNL 30%, USR 9%, ALDE 5,5%, UDMR 4%, PMP 4%, ANR 3%, PRU 1,5 %, restul fiind detinut de minoritati si independenti.

Dupa ce s-au intamplat toate cele semnalate mai sus, sondajul a fost reluat si s-au obtinut urmatoarele date, care vor fi prezentate cel mai probabil maine pentru mass-media, dar Ziuanews ofera in premiera proportile dupa rezultatele brute, neprelucrate in plus sau in minus: PSD 41%, PNL 24%, USR 7%, ALDE 6%, PMP 6%, UDMR 4%, ANR 4%, PRU 2%, restul fiind detinut de minoritati si independenti.

Din compararea acestor date se vede ca "scandalul Blaga" si degringolada din PNL au costat aproape 6 procente pentru liberali, in vreme ce poplismul PSD legat de taxe si de constructia unei majoritati parlamentare, precum si o intentie de guvernare au condus la o crestere de 3 procente. O usoara crestere si pentru PRU dupa scandalul plagiatului lui Kovesi, la fel de usoara crestere si pentru ALDE, dar una importanta pentru PMP, care ar prinde pragul electoral cu Basescu un candidat pentru Senat, in vreme ce USR-ul lui Nicusor Dan a scazut 2 procente, iar partidul lui Marian Munteanu a crescut usor spre pragul elctoral.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE