Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x










USR: O schemă instituţională de amploare a fost pusă în mişcare pentru ca Dragnea să fie prim-ministru

Postat la: 12.07.2017 - 20:30 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Partidul Uniunea Salvaţi România precizează că, prin modificările aduse de proiectul de Cod administrativ, condamnaţii penal pot fi membri ai Executivului, dacă sunt reabilitaţi, iar în acest fel "o schemă instituţională de amploare a fost pusă în mişcare" pentru ca preşedintele social-democrat, Liviu Dragnea, să fie prim-ministru.

"Partidul Uniunea Salvaţi România atrage atenţia că o schemă instituţională de amploare a fost pusă în mişcare pentru ca Liviu Dragnea să fie prim-ministru. Prin modificările aduse de proiectul de Cod administrativ, publicat pe pagina de internet a Secretariatului General al Guvernului, condamnaţii penal pot fi membri ai Executivului, dacă sunt reabilitaţi. Odată cu intrarea în vigoare a Codului administrativ, se abrogă o serie de legi, printre care şi L90/2001 pentru organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, care stipulează că 'pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate'", se arată într-un comunicat.

USR a reamintit că acest articol de lege a fost contestat la Curtea Constituţională de către Avocatul Poporului. "Deşi CCR a declarat că sesizarea de neconstituţionalitate este inadmisibilă, a decis că sintagma 'au suferit condamnări penale' încetează să funcţioneze ca o interdicţie dacă persoanele ce au suferit o condamnare penală sunt beneficiarele unei legi de dezincriminare, de amnistie sau au beneficiat de o hotărâre judecătorească definitivă de reabilitare", a menţionat sursa citată. USR mai atrage atenţia că art. 17 al proiectului de Cod administrativ prevede că "pot fi membri ai Guvernului persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au cetăţenia română şi domiciliul în ţară; se bucură de exerciţiul drepturilor electorale; nu au suferit condamnări penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE