Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


1 decembrie, Ziua Mondiala de Lupta Impotriva HIV/SIDA

Postat la: 01.12.2016 - 12:10 | Scris de: Ziua News

0

1 decembrie, Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA, este un prilej de a stabili noi obiective pentru combaterea maladiei şi pentru prevenirea răspândirii virusului.
Cu acest prilej, medicul Rodica Mătuşa a subliniat succesul terapiei antiretrovirale atunci când vine vorba despre copiii persoanelor infectate cu HIV.„Toată lumea ar trebui să pună pe primul plan să nu mai avem copii infectaţi. Protocolul este bine stabilit, mama trebuie să facă terapie, să facă cezariană, copilul trebuie să primească lapte praf. În Constanţa, transmiterea verticală, de la mamă la copil, este de aproximativ 1% şi vorbim aici despre mame care sunt diagnosticate şi care transmit infecţia cu HIV la naştere, nu despre pacientele cunoscute, care fac terapie antiretrovirală”, spune dr. Mătuşa. Medicul infecţionist explică faptul că, în judeţul Constanţa s-au născut aproximativ 200 de copii sănătoşi pentru că mamele au respectat tratamentul.Statisticile arată că, în prezent, în România, 50% dintre cuplurile care au copii sunt discordante, unul  dintre parteneri fiind HIV-pozitiv, iar celălalt HIV-negativ. De asemenea, 58% dintre cazurile de infecţie se întâmplă în cuplurile heterosexuale, 1-2% pe cale verticală, de la mamă la copil. S-a înregistrat o creştere cu 17% a transmiterii la homosexuali, în special la bărbaţi care fac sex cu bărbaţi, şi acelaşi procent la consumatorii de droguri intravenoase.
 

 
 
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE