Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


20 de ziariști sportivi au pierit in accidentul aviatic din Columbia

Postat la: 30.11.2016 - 08:55 | Scris de: Ziua News

0

Tragedia aviatică din Columbia, care a decimat marți echipa braziliană de fotbal Chapecoense, a ucis de asemenea 20 de ziariști sportivi din Brazilia, care urmau să acopere finala Cupei Sudamericana, informează AFP.

eb9e057f-b9ca-4ee7-b2cb-b5f48f85818b

Canalul Fox Sport Latin America, deținătorul drepturilor exclusive pentru partidele din Copa Sudamericana, a confirmat că șase dintre angajații săi au pierit in accidentul soldat cu 71 de morți.

Unul dintre jurnaliști, Mario Sergio, erau un celebru comentator de radio și fost internațional brazilian.

Patru dintre ziariștii decedați făceau parte din grupul audiovizual brazilian Globo, iar alți patru lucrau pentru postul RBS TV, filială a grupului Globo.

Și-au găsit, totodată, moartea șase reporteri care lucrau pentru stații radio locale situate în Chapenco, fief-ul echipei Chapecoense, în statul Santa Caterina (sudul Braziliei), precum Radio Chapeco, Radio Oeste Capital sau Radio Vang FM.

Printre cei șase supraviețuitori ai zborului companiei boliviene Lamia figurează și un ziarist, Rafael Henzel Valmorbida, comentator de fotbal pentru Radio Oeste Capital.

Un alt ziarist, care se afla pe lista pasagerilor, Ivan Carlos Agnoletto, de la Radio Super Conda, a ratat avionul și a scăpat astfel cu viață.

Modesta echipă din Chapeco, care a promovat în prima ligă braziliană în 2014, a reușit o performanță excepțională, calificarea în finala Cupei Sudamericana, echivalentul competiției Europa League, și urma să înfrunte miercuri seara la Medellin, în prima manșă, formația columbiană Atletico Nacional.

Într-un comunicat dat publicității marți, conducerea clubului Atletico Nacional a cerut ca trofeul să fie atribuit formației Chapecoense, "cu titlu onorific, în semn de omagiu față de victime".

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruștei)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE