Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


400 milioane de euro, provenite din trafic de droguri, spalate de o retea internationala din Franta

Postat la: 29.11.2016 - 20:55 | Scris de: Ziua News

0

Aproape 400 milioane de euro au făcut obiectul unei ample operaţiuni de spălare de bani întreprinse în ultimii patru ani de reţeaua internaţională dezmembrată săptămâna trecută de forţele de poliţie din mai multe state europene, transmite AFP, citând un magistrat francez. 'În acest stadiu al anchetei, a fost depistată urma a 75 de milioane de euro între august 2015 şi noiembrie 2016', bani ce au tranzitat prin Franţa, a explicat procurorul Marsiliei, Xavier Tarabeux, într-o conferinţă de presă.

'La scară internaţională, estimăm (...) aceste operaţiuni de spălare de bani la aproape 400 de milioane de euro în ultimii patru ani', a indicat procurorul. Aproximativ 50 de persoane, în majoritate cetăţeni francezi, au fost arestate la 23 noiembrie în Franţa, Belgia şi Olanda în ancheta legată de dezmembrarea unei reţele de spălare de bani proveniţi mai ales din traficul de droguri. În cursul operaţiunii au fost confiscate mai mult de 5 milioane de euro, 7 kg de aur, 10 kg de cocaină şi 785 kg de canabis. Potrivit anchetatorilor, sistemul pus la punct constituia o veritabilă reţea bancară paralelă, de tipul 'Hawala' (sistem tradiţional de plată informal în cultura arabă), condusă din Maroc, anunţă Agerpres.

Ancheta a pornit de la interceptarea accidentală de către vameşii francezi, pe 10 iunie 2015 la Mornas, în sud-estul Franţei, a unui vehicul la bordul căruia au fost găsite 298.000 de euro în bancnote mici. În acest dosar, în Franţa au fost inculpate 20 de persoane, iar în alte două ţări au fost emise mandate de arestare - unul în Olanda şi două în Maroc, inclusiv împotriva presupusului şef al reţelei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE