Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Rezultate si distributia mandatelor | BEC: Senat- PSD – 45,71%, PNL – 20,42%, USR – 8,88%; Camera – PSD – 45,55%, PNL – 20,04%, USR – 8,83%

Postat la: 13.12.2016 - 12:19 | Scris de: Ziua News

0

judete-la-senat-alegeri-parlamentare-2016

PSD a obţinut 45,71% din voturi, PNL – 20,42%, USR – 8,88% la Senat, în timp ce la Camera Deputaţilor scorurile sunt PSD – 45,55%, PNL – 20,04%, USR – 8,83%, după centralizarea a 99,82% din procesele verbale, a anunţat, marţi, BEC, conform news.ro

De asemenea, UDMR are 6,19% din voturi la Camera Deputaţilor, fiind urmată de ALDE cu 5,62% şi PMP – 5,34%.

La Senat, UDMR a obţinut 6,25% din voturi, ALDE – 6,00%, iar PMP – 5,64%.

Acestea sunt rezultate parţiale, după centralizarea a 99,82% din procesele verbale.

BEC va anunţa în zilele următoare repartizarea mandatelor.

SITUAŢIA PE JUDEŢE

Distribuţia mandatelor

ALBA: PNL şi PSD obţin câte două mandate de deputat şi câte unul de senator

PNL şi PSD vor obţine în Alba câte două mandate de deputat şi câte unul de senator, în timp ce al cincilea mandat de deputat este încă incert spre ce partid va fi distribuit, potrivit estimărilor PSD Alba.

BUZĂU: PSD obţine cinci din cele şapte mandate de deputat şi două din cele trei mandate de senator

PSD obţine în judeţul Buzău cinci din cele şapte mandate de deputat, în timp ce PNL şi PMP vor avea câte un deputat. La Senat, PSD îşi adjudecă două din cele trei mandate, iar cel de-al treilea se va redistribui.

CONSTANŢA: Rezultate finale: PSD a câştigat aproape jumătate din mandatele de parlamentar, iar PNL va avea cel puţin trei mandate

PSD a câştigat în judeţul Constanţa aproape jumătate din mandatele de parlamentar, urmând să aibă şapte dintr-un total de 16, PNL va avea cel puţin trei mandate, iar în urma redistribuirii vor mai fi reprezentaţi în Parlament PMP, USR şi ALDE. PMP a obţinut un mandat de deputat, care îi va reveni lui Robert Turcescu şi mai poate lua un mandat de senator la redistribuire prin Dorel Onaca.

CLUJ: Rezultate finale: PNL Cluj ar urma să aibă un senator şi trei deputaţi, între aceştia fiind medicul Florin Stamatian; PSD va avea, cel mai probabil, trei mandate de parlamentari

PNL Cluj ar urma să aibă, potrivit estimărilor, un senator şi trei deputaţi, între aceştia fiind medicul Florin Stamatian şi actualul deputat Adrian Oros, fost director al DSVSA, iar PSD va avea, cel mai probabil, trei mandate de parlamentari, un post de deputat urmând să revină preşedintelui filialei, Horia Nasra.

GALAŢI: PSD obţine opt mandate, iar PNL – trei. Intră în Parlament deputatul Viorel Ştefan şi medicul Nicolae Bacalbaşa, de la PSD, dar şi Victor Paul Dobre (PNL)

PSD ar urma să aibă în judeţul Galaţi cinci deputaţi, între care actualul parlamentar Viorel Ştefan şi medicul Nicolae Bacalbaşa, şi trei senatori, în timp ce PNL va avea doi deputaţi, între care Victor Paul Dobre, şi un senator, conform estimărilor făcute de partide pe baza rezultatelor de la alegerile de duminică. USR şi ALDE vor avea câte un deputat.

În judeţul Galaţi, în urma alegerilor de duminică, PSD va primi la Camera Deputaţilor în mod direct patru mandate şi prin redistribuire încă un mandat, conform calculelor unor partide.

MEHEDINŢI: Mehedinţi, rezultate finale: PSD a câştigat alegerile cu 61,47% la Senat şi 62,27% la Cameră şi obţine un mandat de senator şi două de deputaţi

PSD a câştigat alegerile în judeţul Mehedinţi cu 61,47% la Senat şi 62,27% la Camera Deputaţilor, conform datelor finale anunţate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), social-democraţii anunţând că au obţinut un mandat de senator şi două de deputaţi.

OLT: Rezultate finale: PSD a câştigat alegerile cu peste 67% la Cameră şi la Senat şi a anunţat că a obţinut patru mandate de deputat şi două de senator

PSD a câştigat alegerile în Olt, judeţul cu cea mai mare prezenţă la vot, de 47,16%, potrivit datelor finale anunţate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), obţinând patru mandate de deputat şi două de senator.

PRAHOVA: Cinci actuali parlamentari, doi primari şi un fost prefect, printre viitorii senatori şi deputaţi

PSD obţine în judeţul Prahova cinci dintre cele 11 mandate de deputat, în timp ce PNL va avea trei deputaţi, iar PMP, ALDE şi USR câte unul. La Senat, PSD are două din cinci mandate, PNL va avea un mandat, iar celelalte două se vor redistribui unor partide mai mici.

TELEORMAN: Rezultate finale: PSD obţine un mandat de senator şi trei de deputat, PNL – un mandat de deputat

PSD a obţinut, în urma scrutinului de duminică, patru mandate de parlamentar în judeţul Teleorman, dintre care unul de senator şi trei de deputat, unul dintre acestea din urmă revenindu-i lui Liviu Dragnea, în timp ce PNL a luat un mandat de deputat care va fi preluat de Mara Calista, fost consilier al premierului Dacian Cioloş.

VASLUI: PSD – 4 mandate de deputat, PNL – 2, PMP – 1. La Senat, cele trei posturi repartizate judeţului revin PSD (2) şi PNL (1)

Cele şapte mandate de deputaţi ce i se cuvin judeţului Vaslui vor fi împărţite între PSD, care a obţinut patru posturi întregi, PNL, cu două mandate, din care unul din redistribuire, şi PMP, cu un post din redistribuire. La Senat, două mandate revin social-democraţilor,, din care unul din redistribuire, şi unui liberal, care nu a reuşit să obţină un mandat întreg.

Rezultate finale

BUCUREŞTI – Rezultate provizorii: Cameră – PSD – 38,27%, USR – 25,14%, PNL – 11,97%. Senat – PSD – 37,66%, USR – 24,53%, PNL – 12,80%

PSD a câştigat alegerile parlamentare în Capitală cu procente între 37 şi 38% pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat, pe locul doi aflându-se, ca şi la alegerile locale, USR, care a obţinut aproximativ 25%. Liberalii au un scor asemănător cu cel de la locale, cu aproximativ 12% la ambele Camere.

ALBA: Rezultate finale: PNL câştigă alegerile în Alba la 0,05 % diferenţă la Senat şi la peste un procent la Camera Deputaţilor

Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Alba învingând Partidul Social Democrat la o diferenţă de doar 59 de voturi la Senat şi aproape 1.700 de voturi la Camera Deputaţilor.

ARGEŞ: Rezultate finale: PSD obţine aproape 59%, PNL are 12%, PMP, ALDE şi USR trec pragul electoral

PSD a câştigat detaşat alegerile în judeţul Argeş, obţinând aproape 59% din voturi atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor. Pe locul al doilea, la mare distanţă, se situează PNL, care a obţinut puţin peste 12% din voturile argeşenilor, fiind urmat de PMP, USR şi ALDE cu procente cuprinse între şase şi şapte.

ARAD: Rezultate finale: PNL a pierdut pentru prima dată în ultimii 16 ani alegerile în judeţ, PSD a obţinut 35,42% la Senat şi 34,76% la Cameră

PNL a pierdut alegerile în judeţul Arad pentru prima dată în ultimii 16 ani, PSD obţinând 35,42% la Senat şi 34,76% la Camera Deputaţilor, în timp ce PNL a avut 32,4% la Senat şi 32,67% la Cameră, arată datele finale anunţate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

BOTOŞANI: Rezultate finale: Victorie categorică a PSD: 61,5 la sută, de trei ori mai mult decât PNL

PSD a câştigat detaşat alegerile în judeţul Botoşani, având de trei ori mai multe voturi decât PNL, cele două partide fiind singurele care au reuşit să treacă pragul electoral. La Senat, PSD a obţinut 61,59 la sută din voturi, în timp ce PNL a luat doar 20,72 la sută. Ambele partide au obţinut rezultate similare şi la Camera Deputaţilor.

BRĂILA: REZULTATE FINALE BEJ: PSD a câştigat alegerile cu 58 la sută, în timp ce PNL a obţinut în jur de 16 la sută din voturi

PSD a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Brăila, obţinând 57,98 la sută din vorturi la Camera Deputaţilor şi 58,73 la sută la Senat, în timp ce PNL a obţinut în jur de 16 la sută din voturi în cele două camere ale Parlamentului, potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Judeţean Brăila.

BRAŞOV: Rezultate finale: PSD rămâne câştigător, având 36,71% la Camera Deputaţilor şi 35,58% la Senat

Numărătoarea voturilor la alegerile parlamentare s-a încheiat în judeţul Braşov, iar câştigător rămâne PSD, care a obţinut 36,71% la Camera Deputaţilor şi 35,58% la Senat, urmat la o distanţă semnificativă de PNL cu puţin peste 21%.

BUZĂU: REZULTATE FINALE: PSD obţine peste 64% din sufragii atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Buzău a finalizat numărarea tuturor voturilor la alegerile parlamentare, PSD obţinând peste 64% din sufragii atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat.

DAMBOVIŢA: REZULTATE FINALE: Senat – PSD 62,33%, PNL – 19,48%; Camera Deputaţilor – 62,91%, PNL – 19,37%

PSD obţine peste 62% din voturi în judeţul Dâmboviţa, atât pentru Camera Deputaţilor cât şi pentru Senat, în acest judeţ PNL primind sub 20% din voturi. Cele două partide sunt singurele care au trecut pragul electoral în Dâmboviţa.
Sursa: nasul.tv
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE