Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


ALERTA - Comisia pentru legilor justitiei a decis infiintarea unui serviciu de investigare a magistratilor

Postat la: 07.12.2017 - 16:15 | Scris de: Ziua News

0

Comisia specială pentru legile justiţiei a votat joi, 7 decembrie, înfiinţarea unui serviciu în cadrul Parchetului General care să preia toate anchetele cu privire la infracţiunile din justiţie.

"(1) În cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se înființează și funcționează Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie care are competența de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvârșite de judecători și procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii", se arată în alineatul (1) al articolului 88 indice 1 din proiectul legii 304/2004, aşa cum a fost votat în comisie.

Comisia a luat o pauză, după care se vor vota şi restul alineatelor care stabilesc modul de organizare a serviciului.

Iniţial, în propunerea Ministerului Justiţiei şi în proiectul PSD-ALDE, se prevedea înfiinţarea unei direcţii speciale pentru investigarea infracţiunilor comise de judecători şi procurori. În urma dezbaterilor din comisie, s-a renunţat la această variantă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE