Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x










Alerta TERORISTA in Macedonia de Nord: MAE a emis o alerta pentru romanii ce calatoresc in aceasta țara

Postat la: 17.02.2019 - 16:32 | Scris de: Ziua News

0

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Macedonia de Nord, unde autorităţile au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea unui atac terorist al structurilor islamist-radicale susţinătoare ale ISIS. Cetăţenii români aflaţi în această ţară sau care intenţionează să călătorească acolo sunt sfătuiţi să fie atenţi la persoanele din jur şi în zonele aglomerate, în special în centrele comerciale, relatează News.ro.

Citește și: Uniunea Europeană, sancțiuni pentru Rusia, după unul dintre cele mai mari scandaluri din ultimii ani

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Macedonia de Nord că, în conformitate cu datele transmise de Ministerul Afacerilor Interne local, în 15 februarie, au fost derulate o serie de acţiuni menite să prevină desfăşurarea unui atac terorist pe teritoriul acestei ţări.

Trupele speciale ale Ministerului Afacerilor de Interne local au acţionat pe baza unor informaţii privind iminenţa comiterii unui act terorist de către membri ai structurilor islamist-radicale susţinătoare ale ISIS. De asemenea, autorităţile Republicii Macedonia de Nord au luat măsuri suplimentare de asigurare a securităţii instituţiilor publice şi în locurile aglomerate.

Ca urmare, se recomandă cetăţenilor români să acorde atenţie persoanelor din jur, să manifeste atenţie sporită în zonele aglomerate, în special în centrele comerciale, şi să monitorizeze publicaţiile locale pentru obţinerea informaţiilor actualizate de pe acest spaţiu geografic.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Skopje: +38923228055 şi +38923228058, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +38970242917.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://skopje.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE